A női szépséget a költők, a képzőművészek és a zenészek már ősidők óta dicsérik. A szobrászok a nőkben rejtőző kettősséget szeretnék visszaadni. A kőből és márványból kifaragott, bájos alakokkal a nők két tulajdonságát fejezik ki: törékenység és erő.
Összegyűjtöttünk 25 bámulatos szobrot, amelyeknek szépségébe és elevenségébe azonnal beleszerettünk.

1.

H A H N F I N E A R T (@hahnfineart) által megosztott bejegyzés,


Kevin Francis Gray brit szobrász alkotása a „Szellemlány”, amit igen nehéz elfelejteni. A „lány” arcát fátyol takarja, ami a pillanatnyi valóság elutasítását szimbolizálja.

Rosita Masucci (@marlasinger___) által megosztott bejegyzés,

2.

Richard Stainthorp 20 éven át készített fémdrótokból szobrokat. Szobrai különösek izgalmasak, hiszen a finom és gyönyörű vonalak jellemzik. Richard szerint a fémdrótokkal való munka épp olyan mint a kirakózás, de imádja.

3.

Ez a rejtélyes és érzéki szobor az úgy nevezett Cimitero Monumentale di Staglieno-ba, a híres genovai temetőben, Olaszországban található.

4.

Jean-Michel Bihorel az egész internetet lenyűgözte a virágokból készített, rendkívüli, digitális szobraival.

5.

Az olasz Vittorio Tessaro a maga teljes szépségével szeretett volna megalkotni egy női testet, amit már ősidők óta dicsőítenek a költők.

6.

Az amerikai szobrász, Benjaim Matthew Victor pontosan tudja, hogyan fejezze ki az erotikát egy bronz szobron keresztül. Művészete igen látványos, s olyan elképesztő pontossággal dolgozik, hogy szobrai szinte életre kelnek.


7.

Annie Lombardi (@umadesigns) által megosztott bejegyzés,


Philip Jackson skót szobrász minden munkája egy-egy elbűvölő történetet „mesél el.” Alkotásai olyan kifejezőek, hogy nehéz elhinni, hogy csak kőből készültek, nem pedig élő emberi testek.

🐕🐶🐺🐾 (@neyirdereoglu) által megosztott bejegyzés,

8.

Mythic Ink (@mythicinkart) által megosztott bejegyzés,


Karen Cusolito hatalmas szobra, az Ecstasy újrahasznosított acélból készült. A körvonalai, gesztusai és idomai tökéletesen bemutatják a női természetet, valamint felfedi a jelen kétségeit és vágyakozásait.

Luís Morales (@luisfmorales) által megosztott bejegyzés,

9.

Lucia Guardascione. 💙 (@labrujalu) által megosztott bejegyzés,


Robin Wight tudja, hogyan kell dróttal dolgozni, s igazán fantasztikus szobrokat képes alkotni belőle. A szoborra nézve úgy érezzük, mintha bármelyik pillanatban elemelkedhetne a földtől, s elszállhatna a szelek szárnyán.

Wattcentral Media (@wattcentral) által megosztott bejegyzés,

Annie Lombardi (@umadesigns) által megosztott bejegyzés,

10.

Gosia – Sculptor, Toronto (@gosiafineart) által megosztott bejegyzés,


A Torontóból származó Gosia a nőiességet és a nőkben rejlő belső világot fejezi ki művein keresztül.

Gosia – Sculptor, Toronto (@gosiafineart) által megosztott bejegyzés,

11.

Antonio Corradini velencei szobrász a 18. században élt. Híres a finoman megmunkált márvány szobrairól. A fátyolszövettel bevont, kőből készült női alakok a mai napig lenyűgöznek mindenkit a valósághű benyomásaikkal.

🥤 (@baddierichie) által megosztott bejegyzés,

12.

Adam Martinakis digitális szobrokat készít, melyek a törékenységükkel és az érdekességükkel ejti ámulatba az érdeklődőket. Adam egy virtuális üzeneten keresztül beszél a nézőkhöz, s alkotásai biztosan hatást gyakorolnak mindenkire.

Adam Martinakis (@adammartinakis) által megosztott bejegyzés,

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét