A halak a 3. legnépszerűbb háziállatok a kutya és a macska után. Ha van akváriumod, valószínűleg tudod, milyen élvezetes lehet csupán az is, ha csak bámulod a színes buborékokat, a növények és a halak lassú mozgását. Egy akvárium nem utolsósorban nagyon mutatós kiegészítője is lehet egy lakásnak. Ám kiderült, a halak tartásának még ezen felül is vannak előnyei.
Elmondjuk, miért érdemes beszerezned egy akváriumot otthonra.

1. Segít megbirkózni a stresszel.

Igen, az akvárium a természet nyugtató hatását hozza el az otthonodba vagy akár a munkahelyedre. Pontosan ez az oka annak, hogy akváriumot gyakran láthatsz olyan stresszes helyeken, mint az irodák vagy a kórházak.

2. Segít nyugodtan aludni.

A jó alvás a kulcs az egészség megőrzéséhez. Sokak számára azonban nem megy egyszerűen az elalvás. Ilyenkor menthet meg egy akvárium. A hangjai nyugalmas környezetet teremtenek, ami egyeseknek segít ellazulni és könnyebben elaludni. Ha lefekvés előtt nézegeted az akváriumot, attól megnyugszik a tested és az elméd, megspórolhatod magadnak azokat az órákat, amiket egyébként a plafon bámulásával töltenél.

3. Csillapíthatja a gyors szívverés.

Talán meglepőnek tűnik, de az akvárium jó hatással van a szívünkre. Kutatók azt találták, hogy az akváriumban zajló élet figyelése csökkenti a szívritmust, sőt, még a vérnyomást is. A kutatók szerint a víz alatti élet egészében is jó hatással van az egészségre és a közérzetre.

4. Segít a gondolkodásban.

Ha kifogytál az ötletekből, itt egy jó tipp: nézz egy akváriumot otthon vagy az irodában! Ez javítja a koncentrációt és a kreatív gondolkodást, aminek pozitív hatása lesz a produktivitásodra.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét