A fejfájásnak sok különböző oka lehet: stressz, magas vérnyomás, sérülés, de kiválthatja az időjárás is. Ahogy a hajad hordod, az is okozhat fejfájást. Vannak olyan frizurák, melyek a fejbőrre gyakorolt nyomás miatt fájdalmas érzést váltanak ki.
A következőkből megtudhatod, hogyan ne hordd a hajad, hogy elkerüld a fejfájást.

1. Copf

A fejbőrben és a hajhagymák alatt nagyon érzékeny idegek futnak, melyek érzékenyek a fájdalomra. A copf egyszerre több idegben is feszülő érzést válthat ki, ami fejfájáshoz vezet. Ez a jelenség meglehetősen gyakori, copf fejfájás szindrómának nevezik.

2. Hajpánt

A szoros hajpánt szintén okozhat fejfájást. Ez a külső kompressziós fejfájás akkor fordul elő, ha olyasmit viselsz a fejeden, ami folyamatos nyomást gyakorol a homlokodra vagy a fejbőrödre. A fejfájást mérsékelt, folyamatos nyomás jellemzi, és leginkább ott okoz fájdalmat, ahol a hajpánt nyomja a fejet. Ha hosszú ideje van rajtad szoros hajpánt, az tovább rontja a helyzetet.

3. Szoros fonatok

A túl szoros hajfonatok szintén fejfájást okoznak a nyomás miatt. Ha túl szorosan fonod be a hajad, az extra nyomást gyakorol a fejbőrre, és amellett, hogy károsítja a hajat, fejfájást is eredményezhet. A szakemberek szerint a külső kompressziós fejfájás a mögöttes tényezők miatt egyeseket jobban érint, mint másokat. Például vannak nők, akiknek a fejbőre menstruáció alatt érzékenyebb.

4. Póthaj

A szorosan rögzített póthajtól lehet, hogy jobb lesz a kedved, de erős fejfájásod is lehet tőle. A plusz súly feszültséget okoz a fejen, a fejbőrre és a hajhagymákra gyakorolt túlzott húzás még érzékenyebbé teszi a fejbőrben lévő idegeket. A többi frizurával ellentétben a folyamatosan viselt póthaj folyamatos nyomást gyakorol a fejbőrre.

BÓNUSZ: Így szabadulj meg a külső kompressziós fejfájástól.

  • Finoman masszírozd a fejbőrödet ott, ahol a fájdalmat érzed, közben mélyeket lélegezz.
  • Kerüld a felesleges hajkiegészítők viselését.
  • Válassz olyan frizurát, ami nem nyomja a fejbőrödet: laza konty, alacsony copf, laza fonatok vagy akár egy rövidebb frizura.
  • Aludj eleget.
A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét