Manapság a család fogalma nagyon kitágult. Vannak, akik poliamor kapcsolatban élnek, és több szülő neveli együtt a gyerekeket egy fedél alatt.
A következő történet főszereplői példák arra, hogy minden családnak megvan a maga egyedi útja a boldogsághoz. Szokatlan életüket ismerheted meg cikkünkből.

Egy szoros barátsággal kezdődött.

A 2 szülőpárból és 4 gyermekből álló család története szokatlan módon kezdődött.

A 34 éves Alysia Rodgers és férje, a 35 éves Tyler szerelmesek lettek egy párba, a 46 éves Sean Hartlessbe és feleségébe, a 28 éves Tayába, akikkel korábban baráti viszonyt ápoltak.

Alysia elmondta, hogy férjével egyáltalán nem vágytak poliamor kapcsolatra, nem akartak több partnert. “Azt sem tudtuk, hogy a poliamoria létezik, amíg nem lettek érzéseink irántuk.”

Rodgersék, akiknek már gyerekeik is voltak, elhatározták, hogy kipróbálják a poliamor kapcsolatot, és 2020-ban összeköltöztek Seannal és Tayával, és azóta együtt nevelik a gyerekeket.

A gyerekeket előre felkészítették az új családi formációra.

Tyler így emlékezett vissza: “A gyerekeink tudták, hogy randizunk Seannal és Tayával. Azt mondtuk nekik: ‘Tudjátok, anyának van egy fiúja, apának egy barátnője, és most össze fogunk költözni, egy nagy család leszünk, ők fognak segíteni a nevelésetekben. Szeretnénk, ha úgy viselkednétek velük, ahogyan velünk. Mint a szüleitekkel.’”

A szülők állítják, ennek a családformának az előnyei kétségbevonhatatlanok. Sean szerint óriási megkönnyebbülést jelent a tudat, hogy mindig van valaki a gyerekekkel.

A szülők elmondták, hogy a gyermekeik fontos leckét tanulnak a családi dinamikáról, és tudják, hogy a szüleik mindig szeretni és támogatni fogják őket.

A poliamor család már két új taggal is bővült.

Az összeköltözés után 1 évvel a család tovább bővült, 6-ról 8 tagúvá vált, hiszen 2021 márciusában és októberében is született egy-egy baba.

“Én is és Taya is szültünk egy gyermeket” – mondta Alysia, és hozzátette, hogy “nem szabályozták a biológiát”, ezért azt sem tudják, melyik gyermeknek ki az apukája.

“Minden gyermekünknek egyformán a szülei vagyunk, és ez nem vita tárgya – mondta Alysia. – Ezt a gyerekek előtt sem próbáljuk titkolni. Ha tudni akarják, kik a biológiai szüleik, abban támogatni fogjuk őket. De az életük ezen pontján ennek nincs jelentősége.”

“Mindent elkövetünk, hogy mindenki egyenlő jogú szülőnek érezze magát – mondta Taya. – Ha kiderül, hogy ki a biológiai apa, az semmin sem fog változtatni.”

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét