A petefészekciszta folyadékkal teli kis zsák a petefészekben, ami nagyon sok nőt érint, ráadásul bármelyik életkorban előfordulhat. Általában ovuláció alatt képződik és sokan nem is veszik észre, hogy náluk is kialakult. De gyorsan nőnek és sokszorozódnak, ekkor már problémát okoznak és műtéti úton kell őket eltávolítani. Ha nálad is fennáll ez a probléma, most mutatunk több természetes kezelési módszer is a petefészekciszták megszüntetésére!

A petefészekciszta leggyakrabban alhasi fájdalmat, nyomás érzést és puffadást okoz. Ha ezeket tapasztalod magadon, nagy valószínűséggel nálad is fennáll ez a probléma. Fájdalomcsillapítók és veszélyes gyógyszerek helyett próbáld ki az alábbi természetes orvosságokat!

1. Ricinusolajos borogatás

A ricinusolaj nagyszerű természetes orvosság számos dologra, többek között petefészekcisztára is. Csökkenti a ciszták méretét és lassan feloldja őket. A borogatás elkészítéséhez végy egy nagyobb darab flanel ruhát és hajtogasd 2-3 rétegbe. Akkora legyen, hogy lefedje az egész alhasadat. 2-3 evőkanál ricinusolajat locsolj a ruhára, majd hajtsd azt félbe, hogy minél jobban be tudjon szívódni az olaj a textilbe. Hajtogasd ki és tedd a ruhát az alhasadra, majd szorosan rögzítsd műanyag fóliával és a tetejére tegyél egy régi törölközőt, majd rá egy meleg vizes palackot. Ha ilyened nincs, az is jó, ha a törölközőt felmelegítve teszed a pakolásra. Kb. 30 percig feküdj így, majd vedd le a borogatást. Hetente 3-szor végezd el ezt a kezelést 3 hónapon keresztül.

2. Almaecet

Az almaecet segíthet a kálium hiány következtében kialakult petefészekciszták összezsugorításában és feloldásában, mivel igen sok káliumot tartalmaz. Ehhez belsőleg alkalmazd! Egy pohár meleg vízben keverj el egy evőkanál almaecetet és 1-2 pohárral igyál meg mindennap, míg jobban nem érzed magad.

3. Lenmag

A lenmag különösen hatékony a ciszták kezelésében, mivel helyreállítja az ösztrogén és progeszteron egyensúlyt a szervezetben. Egy evőkanál őrölt lenmagot keverj el egy pohár meleg vízben és mindennap idd meg reggeli előtt. Teheted joghurtba, smoothie-ba vagy salátába, a lényeg, hogy a napi mennyiséget fogyaszd el belőle valamilyen módon.

4. Maca gyökér

Természetes hormonkiegyensúlyozó hatással rendelkezik, nagyon jótékony hatású az endokrin rendszer számára és növeli a progeszteron mennyiségét, ami szintén fontos ennél a betegségnél. Kis mennyiségben smoothie-ba vagy kávéba keverve naponta fogyaszthatod.

Bármilyen kezelési módszert is választasz, törekedj az ösztrogén szint csökkentésére, az egészséges testsúly elérésére, és növeld a folyadékbevitelt is! Étrendedben figyelj a sajtok és húsok fogyasztásának csökkentésére, viszont egyél sokkal több zöldséget!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here