Legyen szó szezonális vagy a környezeti hatások által kiváltott allergiáról, mindenki a legjobb megoldást szeretné megtalálni a tünetek mérséklésére. Éveken át kísérletezhetsz siker nélkül, míg végül kikötsz a gyógyszereknél. Ám hosszútávon ezeket nem tanácsos szedned! Most olyan italok receptjét mutatjuk meg, melyekkel az allergia számos tünete ellen veheted fel a harcot.

A következő receptekhez gyümölcsökre és zöldségfélékre lesz szükséged. Ezeket készítsd elő, hámozd meg, aprítsd fel, majd tedd a gyümölcsprésbe. Vagy használj turmixgépet és turmixolás után szűrd át a levet!

1. Rózsaszín petrezselyem ital

Hozzávalók:
– 1 csokor petrezselyem
– 2 cékla
– 1 alma
– 3 sárgarépa

Az alma csökkenti az asztmás reakciókat, a sárgarépa nagyszerű immunerősítő, a cékla és a petrezselyem pedig méregtelenítenek és megkönnyítik az emésztést.

2. Allergia elleni bomba ital

Hozzávalók:
– 1 uborka
– 1 zöld alma
– 2 citrom meghámozva
– egy darabka gyömbér
– 1 ½-2 bögre petrezselyem
– 1 maroknyi friss mentalevél

Ezzel az itallal kitisztíthatod a légutakat és a tüdőt, megkönnyítheted a légzést.

3. Édes korty

Hozzávalók:
– 2 alma
– 2 narancs
– ½ édeskömény
– 1-2 darabka gyömbér

Ez az ital kifejezetten alkalmas az ételallergia hatásainak és a véletlenül lenyelt, allergiát okozó ételek utóhatásainak enyhítésére. Javítja a bélrendszer állapotát, helyreállítja a hasznos baktériumok egyensúlyát a bélflórában. Az édeskömény olyan környezetet teremt, amiben a bélrendszer számára káros baktériumok csak nehezen tudnak életben maradni.

4. Citrusos tűz

Hozzávalók:
– 1 grapefruit
– 2 vérnarancs (sima narancs is megteszi, ha ilyet nem találsz)
– 1 citrom meghámozva
– 1 darabka gyömbér
– 1 cékla

Ezzel az itallal helyreállíthatod az immunitást és a bélrendszer egészségét. A gyömbér hatására az italnak kifejezetten melegítő hatása van, téli estéken ezért a legfinomabb.

5. Allergiaűző ital

Hozzávalók:
– 3 zellerszár
– 2 alma
– 1 citrom meghámozva
– 1 bögre petrezselyem levél

Ebben az italban minden benne van, amire az allergiás tünetek enyhítéséhez szükség lehet. A- és C-vitamin, a vért méregtelenítő összetevők, gyomornyugtatók, nyálkahártya lohasztó hatóanyagok.

A különböző gyümölcs- és zöldséglevekkel való kísérletezés izgalmas új világot nyit ki előtted, amiben meglelheted az allergia tökéletes ellenszerét is!

Érdekes volt? Kövess a Facebookon!

Köszönjük szépen!

1 hozzászólás

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here