Nem számít, hogy mennyire híresek és gazdagok, néhányan a sztárok közül szeretnek hétköznapi életet élni. Mikor nincsenek a reflektorfényben, átlagosan élnek, sőt, akad köztük olyan is, aki spórol, akárcsak mi.
Ők bizonyítják, hogy nincs olyan óriási különbség a híres és az átlagos emberek között. Lehet tőlük tanulni!

1. Bill Gates

A világ egyik leggazdagabb embere élő példa arra, hogyan kell szerényen élni. A fenti fotó akkor készült, mikor türelmesen állt a sorban, várva arra, hogy megkapja a kedvenc burgerét. A fotó villámgyorsan elterjedt az interneten, pedig nem ez volt az egyetlen alkalom, hogy a Microsoft alapítója sorban állt. Bill Gates egyszer arról is mesélt, hogy a piszkos edényeket is saját maga, kézzel mossa el maga után. “Minden este mosogatok. Mások is jelentkeznek önként erre a feladatra, de én szeretem csinálni.”

2. Sarah Michelle Gellar

A színésznőről közismert, hogy szerényen él. Annak ellenére, hogy vagyonát 30 millió dollárra becsülik, tisztában van a pénz értékével, és bevallotta magáról, hogy imád alkudozni. “Egy vásárban ez nem számít rossz dolognak. És mindig van kuponom is.”

3. Mariska Hargitay

Mielőtt az Esküdt ellenségek című sorozatban megkapta Olivia Benson szerepét, pénz szűkében volt. “Nagyon sok tartozásom volt – mondta. – Ha színész vagy, a pénz jön és megy, most meg kell tanulnom beosztani. Nem vásárolok többet, mint amennyit megengedhetek magamnak.”

4. Hilary Swank

A Millió dolláros bébi sztárjának útja a sikerig az egyik leginspirálóbb történet arról, hogyan lehet a szegénységből a csúcsra jutni. Kamaszkorában a szülei elváltak, édesanyjának pedig nem volt pénze albérletre, ezért egy ideig az autójukban laktak. Annak ellenére, hogy már 2 Oscar-díjat nyert és évek óta reflektorfényben él, még mindig viszonylag szerényen él. “A gardróbom szedett-vedett. Végül is nem kellenek ahhoz márkás ruhák, hogy stílusos legyél.”

5. II. Erzsébet királynő

Többször is viseli a ruháit, híres a takarékos életmódjáról. Egy olyan fűtőtestet használ, amilyen a nagymamádnak volt, a csomagolópapírokat és a szalagokat is elteszi, a 40 wattnál nagyobb teljesítményű izzókat pedig betiltotta, hogy spóroljon a villanyszámlán. “Óvatosan bánik a pénzzel, ügyel minden fillérre. 30-40 éves táskái vannak, amiket azóta is használ” – mondta róla egy bennfentes.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét