A nem tipikusan jóképű férfiakkal való randizásnak megvannak az előnyei. Középiskolában a legtöbb lány a legdögösebb fiúkra pályázik, de amint felnövünk, rájövünk, hogy a legfontosabb, hogy olyat találjunk, aki igazán értékel minket és kívül-belül tetszünk neki.

1. Könnyebb őket megközelíteni.

A szépség hatalom, de vissza is tud ütni. A férfiak agyát köd árasztja el, és meghátrálnak, ha egy gyönyörű nőt látnak.

A nők viszont egy jóképű férfi társaságában azon kezdenek el agyalni, hogy közeledjenek felé, hogy ne csak egy legyen a sok közül. Valakinek a közelébe férkőzni egyébként sem kis feladat, a szépség pedig csak még nehezebbé teszi ezt. Az átlagos kinézet ilyenkor sokkal jobban jön.

2. Többet törődnek veled.

A kevésbé vonzó férfiak szeretettel és megbecsüléssel ellensúlyozzák a külsejükből adódó hiányosságokat. Megnevettetnek, és veled vannak a rossz napjaidon is, mert számukra te vagy a legfontosabb.

3. Nincs rajtad nyomás a kinézetük miatt.

Egy tanulmány rávilágított, hogy azok a nők, akik kifejezetten jóképű férfihoz mennek feleségül, hajlamosabbak az evési rendellenességekre és az önbizalom csökkenésére. Sokan közülük arról számoltak be, hogy bűntudatot éreznek evés után, vagy rettegnek, hogy plusz kilókat szednek fel. Lényegében ezek a feleségek tartanak attól, hogy nem fognak tudni eleget tenni jóképű férjeik elvárásainak.

4. A kevésbé vonzó férfiak több házimunkát végeznek.

A kevésbé esztétikus külsővel megáldott férfiaknak gyakrabban vannak kedves gesztusaik, jobban odafigyelnek a párjukra, és extra házimunkát is végeznek. Még ajándékot is többször adnak kedvesüknek.

5. Értékelik a kapcsolatot.

A vonzó emberek több lehetőség közül választhatnak. A pszichológus szerint a kevésbé jóképű férfiaknak nem sokszor van lehetőségük egyéjszakás kapcsolatra vagy flörtölésre. Ezért az a céljuk, hogy tartós kapcsolatuk legyen, ebbe pedig minden energiájukat bele is fektetik.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét