A kávé és a tea szerepelnek a leggyakrabban fogyasztott italok között. Reggel általában kávéval indítják az emberek a napot, nem pedig teával. Bár ez egyéni ízlés dolga, de a kávé napindítónak jobb választás lehet.
Összegyűjtöttünk 5 okot, amiért reggel a kávé jobb, mint a tea.

1. A kávé segít az edzésben.

Ha reggelente szeretsz edzeni, számodra a kávé a jó választás. Nagyobb mennyiségben tartalmaz koffeint, ezáltal fokozza a fizikai teljesítőképességet, és csökkenti az edzés utáni fáradtságot.

2. Segít a koncentrálásban.

Vizsgára készülsz vagy a munkádhoz van szükséged arra, hogy erősen koncentrálj? Válaszd a kávét! A sok koffein miatt, ami benne található, segít ébernek maradni, hogy akár a késő esti órákban is tudj figyelni a feladataidra.

3. Azonnal felturbóz.

A tea koffeint és L-teanint is tartalmaz. A teanin segít a relaxálásban, míg a koffein kölcsönhatásba lép az agyban található adenozin-receptorokkal, ezáltal csökkenti a fáradtságérzetet.

Figyelembe véve, hogy így a koffein koncentrációja a vérben csak 15 perccel az elfogyasztása után emelkedik meg, világos, hogy miért a kávé az, amitől azonnal energiához juthatsz.

4. Segíthet a fogyásban.

Tanulmányok szerint összefüggés van a kávéfogyasztás és testen található zsír alacsony szintje között, főleg a férfiak esetében. Állatokon végzett kísérletek ugyanezt az eredményt mutatták. Egy másik tanulmány szerint a klorogénsav fontos összetevő minden fogyókúrához, a kávé pedig ezért is jó választás annak, aki szeretne néhány kilótól könnyebben megszabadulni.

5. Csökkentheti a cukorbetegség kialakulásának esélyét.

Egy tanulmány állítja, a koffein csökkenti a cukorbetegség kockázatát. Napi 3 csésze kávé a diabétesz kialakulásának esélyét 42%-kal csökkentheted. Egy másik tanulmányban is azt mutatták ki, hogy a koffeines kávé képes a 2-es típusú cukorbetegség kockázatának csökkentésére.

Összezavarodtál?

Ha imádod a teát, akkor is érdemes megfontolnod, hogy naponta 1-2 csésze kávét beiktatsz. Ha mégsem szeretnéd, nincs miért aggódnod, hiszen a teának is van számos előnye.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer és a NJD fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here