A háton kialakuló pattanások általában nagyok, erősen gyulladtak és éppen ezért fájdalmasak is. Ha időről időre nálad is jelentkeznek, a következő tippek nagy segítségül szolgálnak majd ahhoz, hogy megszabadulhass tőlük!

1. Teafaolaj

Fertőtlenítő és gyulladáscsökkentő hatású illóolaj, amit általánosan javasolnak a pattanások kezelésére. 100%-os tisztaságú olajat használj, ezt közvetlenül felviheted a bőrre egy vattakorong segítségével. Az olajjal átitatott vattakorongot hagyd a pattanáson kb. 20 percig.

2. Aloe vera

Gélje igazi áldás a bőr számára. A frissen préselt vagy a boltban vásárolt gélt közevetlenül vidd fel az érintett bőrfelületre és hagyd megszáradni. Naponta többször is alkalmazhatod a gyorsabb eredmény érdekében.

3. Méz

A bőrrel kapcsolatos problémákra hagyományosan alkalmazott gyógyír. A természet antibiotikuma, mely a pattanások ellen is segíteni fog. Kend be vele a pattanást és hagyd rajta 15 percig. Pár napon át ismételd!

4. Kurkuma

Antibakteriális hatásával elpusztítja azokat a baktériumokat, melyek a pattanásokat okozzák. Mivel gyulladáscsökkentő is, a duzzanatot, a pirosságot is leviszi és ezzel együtt csökkenti a fájdalmat. A legjobb, ha szezámolajjal kevered össze. Az így kapott pasztával kend be a bőrödet és hagyd rajta 5-6 percig.

5. Citrom

Magas savtartalma segítségével számol le a pattanással. Vágj egy szelet citromot és dörzsöld be vele a pattanásos részt. Hagyd hatni 10-12 percig, ezután öblítsd le. Naponta kétszer ismételd!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét