A nemszeretem házimunkák sorában a vasalás valahol a wc pucolás és a szemét kivivése között helyezkedik el. Felállítani a vasalódeszkát, megvárni, hogy a készülék felmelegedjen, mindezek után pedig apránként végig menni a ruha minden egyes centiméterén időigényes és unalmas is. Amikor pedig a reggeli sietségben kéne mindezt kivitelezni, az már egyenesen abszurd ötletnek tűnik.

Szerencsére léteznek olyan módszerek, melyekkel a legtöbb esetben kiválthatod a vasalás procedúráját. Ezeknek akkor is nagy hasznát veszed, ha a vasaló egyébként sincs kéznél, pl. utazáskor.

1. Nedves törölköző

Egyszerű és kényelmes megoldás, ha egy törölközőt benedvesítesz, éppen annyira, hogy ne áztassa el a ruhát. Fektesd le a vasalni kívánt ruhát, majd simítsd rá a törölközőt. Finoman nyomkodd rá, majd szárítsd meg.

2. Hajszárító

A legegyszerűbb módszer: egy vállfára lógasd fel a ruhát, majd 2-3 cm-es távolságból kezd el fújni rá a meleg levegőt, ahol szükség van a ráncok kisimulására.

3. Zuhanyzó

Bár némileg több időt vesz igénybe, mint az előző két módszer, mégis, a legtöbben ezt alkalmazzák vasalás helyett. Zárd be a fürdőszoba ablakait és ajtaját, majd lógasd fel a ruhát a zuhanyfüggöny rúdjára vagy a zuhanyfejhez. Arra ügyelj, hogy a ruhát víz közvetlenül ne érje. Ugorj be a zuhanyba és engedd meg a meleg vizet, hogy minél több gőz keletkezzen. Miközben tusolsz, a ruhád is elkészül, az anyag szépen kisimul a gőz és a pára hatására.

4. Teáskanna

Forralj vizet egy teáskannában, majd a kiáramló gőz fölé biztonságos távolságban tartsd oda a ruhának azt a részét, amit kisimítani szeretnél.

5. Szórófejes flakon

Ha időd ugyan van, a vasalásnak mégsem szeretnél nekiállni, egy szórófejes flakonból kb. 10 cm-es távolságból spriccelj vizet a ruhára. A legjobb, ha a víz nem, csupán enyhe vízpermet éri az anyagot. Ahogyan a ruha megszárad, a ráncok úgy szívódnak fel.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét