A rendszeres edzés a legjobb dolog, amit tehetsz az egészségedért, de előfordulhat, hogy valami megakadályoz benne. Például a statisztikák szerint az egyik fő oka annak, amiért az emberek felmondják a fitnesz bérletüket, a nagy kiadás.
A következőkben megoldást mutatunk arra, hogy úgy is formában tudj maradni, hogy ki sem lépsz otthonról, és egy fillért sem költesz.

1. Tolódzkodás székekkel

A tolódzkodás az egyik legfontosabb gyakorlat a mell és a tricepsz számára. Persze nem mindenkinek van otthon tolódzkodó állványa, de két szék segítségével megoldhatod a helyzetet. Csak helyezd a nyomást és a testsúlyodat a megfelelő területekre, hogy a legjobb eredményt érd el.

2. Teli hátizsák testsúlyos gyakorlatokhoz

Ha valamilyen gyakorlatot kell végezned, például kitörést vagy fekvőtámaszt, de az edzőterembe járás és a speciális felszerelés nem opció, próbáld ki ugyanezeket a gyakorlatokat egy teli hátizsákkal. A gyakorlott súlyemelők még nehezebb tárgyakat is használhatnak.

3. Fal az erősítő és nyújtó gyakorlatokhoz

Ha erősíteni szeretnéd a lábadat vagy a felsőtestedet, használd a falat. Az emelt fekvőtámasz, kézenállás, nyújtás, a fordított jóga pózok könnyedén elvégezhetők ezzel a módszerrel.

4. Pad helyett kanapé

Az otthoni kanapéd nem csak arra jó, hogy a tévét nézd róla. Gyakorlatokat is végezhetsz a segítségével, például felüléseket, csúsztatott kitörést és sok mást, aminél a padot helyettesítheted vele.

5. Lépcső az összes kardió gyakorlathoz

Az edzőtermekben a kardiózáshoz az egyik leggyakrabban használt eszköz a futópad és a kerékpár-szimulátor. Ezek fontos alapjai bármilyen edzésnek. Nem kell aggódnod, ha otthon nincs ilyened, és nem kell érte elmenned az edzőterembe sem. Ugyanazt az eredményt érheted el, ha otthon, az irodában vagy akár nyilvános helyen a lépcsőt használod.

6. Magas fekvőtámasz vállból nyomás helyett

A vállból nyomás az egyik legjobb erőnléti edzés és tömegnövelő gyakorlat a felsőtest számára. Ám a pike push up vagy magas fekvőtámasz nagyon jó alternatíva helyette, ezt ráadásul otthon, extra felszerelés nélkül is csinálhatod.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét