Sok nő, főként a fiatalok gyakran éreznek bizonytalanságot a párkapcsolatukban. A rossz érzések sajnos gyakran beigazolódnak, de az is előfordulhat, hogy a saját bizonytalanságunk vagy az előző rossz tapasztalat miatt vannak kétségeink. Szerencsére sokféle jelből megállapíthatjuk, hogy egy férfi igazán szeret minket vagy csak kihasznál.

Szeret: Ha megállás nélkül téged bámul

Ahogyan azt sok romantikus dalban is megénekelték, ha egy férfi igazán szeret, képtelen levenni rólad a szemét. Sok férfi szeme különlegesen csillog, mikor megpillantja a párját péntek estére díszbe öltözve, de ha azt veszed észre, a legegyszerűbb dolgok végzése közben is csodálva tekint rád, biztos lehetsz benne, hogy szerelmes beléd.

Kihasznál: Nem érzed magad különlegesnek mellette

Ha úgy érzed, semmiben sem különbözöl számára más nőktől, az előző barátnőitől vagy a barátaitól, akkor szinte biztos, hogy nem szerelmes beléd. Ilyenkor a férfi gyakran állandóan más nőkhöz hasonlítja a párját, vagy egyáltalán nem mutat különösebb figyelmet iránta. Ha úgy érzed, számára csak egy vagy a sokból, valószínűleg nem értékel téged eléggé.

Szeret: Ha nem akad ki azon sem, amin szerinted megtehetné

Mindannyiunknak van múltja, és sokaknál ez könnyen vezethet szakításhoz. Ha a párod mindent tud a múltadról, még az olyan dolgokat is, amikre te magad sem vagy büszke, és ennek ellenére még mindig veled van, feltehetően jobban szeret, mint hinnéd. A másikat elfogadni úgy, ahogyan van, nemcsak a jó dolgokkal együtt, az igazi, érett párkapcsolat és szerelem jele.

Kihasznál: Ha folyamatosan bűntudatod van miatta

Úgy tűnik, semmit nem tudsz jól csinálni. Sem a munkádban, sem a bevásárlásnál. Ha folyamatosan azt érzed, hogy bűntudatod van, mert mindent rosszul csinálsz és nem vagy elég jó a másiknak, ideje kilépned ebből a párkapcsolatból. Abban semmi rossz nincs, ha valaki a másik mellett jobb emberré akar válni, de a változtatást a szeretet kell, hogy ösztönözze, nem pedig a bűntudat keltése.

Szeret: Odafigyel arra, hogy hat rád a viselkedése

Mindenkinek megvan a maga sajátos viselkedése, és azt soha nem tudhatjuk, ez egyes esetekben hogyan fog másokra hatni. Ha észreveszed, hogy a párod jobban odafigyel, és próbál úgy viselkedni, hogy azzal neked ne okozzon csalódást és ne bántson meg, az nagyon jó jel. De ha aggódsz valami miatt, vagy azt szeretnéd, hogy valamit másként tegyen, ülj le vele beszélgetni, és ne várd, hogy magától rájöjjön. Tudod, néma gyereknek…

Kihasznál: Ha eltűnik előled

Tervetek volt, de ő az utolsó pillanatban lemondja, és az üzeneteidre csak órák múlva válaszol. Természetesen lehet ő is elfoglalt, de ha igazán fontos vagy neki, akkor talál rá egy percet, hogy beszéljen veled. Olyan, mintha nem értékelné a te idődet, valószínűleg csak akkor van veled, ha éppen semmi más programja nem adódik.

Szeret: Megjegyzi az apróságokat is, melyek téged boldoggá tesznek

Mindannyiunkat le lehet venni a lábunkról a hatalmas gesztusokkal, de ne feledjük, az apróságok a legfontosabbak! Például emlékszik arra, hogy melyik a kedvenc jégkrémed, melyik filmet nézed, mikor szomorú vagy, vagy mi volt az első háziállatod neve. Ezek az apró dolgok azt mutatják, hogy igazán törődik veled és komolyan gondol.

Kihasznál: Nem hajlandó kompromisszumra

Kompromisszumot kötni mindig és mindenkinek nehéz, de ez a cél, ha tartós párkapcsolatot szeretnél. A párodnak tisztelnie kell a véleményedet, és hajlandónak kell lennie arra, hogy lejjebb adjon az akaratából annak érdekében, hogy te boldog légy. Ha mégsem tesz így, és mindenben kizárólag ő dönt, minden jel szerint menekül egy kötöttségekkel járó kapcsolatból.

Szeret: Megnyílik előtted, és azt várja, hogy te is így tégy

Mind sebezhetőnek érezzük magunkat egy párkapcsolatban, de ha nem osztjuk meg a másikkal az érzéseinket és a gondolatainkat, nem tudunk komoly kapcsolatot kialakítani. Ha kész túllépni az elutasítástól való félelmén, és nyíltan beszél neked magáról, a problémáiról, a félelmeiről, azt jelenti, megbízik benned, és hosszútávra tervez. Ez oda-vissza működik: nemcsak ő akar nyílt lenni, de téged is igazából meg akar ismerni.

Kihasznál: Érzelmileg manipulál

Ismeri az erősségeidet és a gyengeségeidet, és megpróbál manipulálni, hogy azt tedd, amit ő akar. Az ilyen fajta párkapcsolat egyértelműen elfogadhatatlan. Ha észreveszed, hogy folyamatosan bűntudatot érzel, vagy hogy a párod érzelmei irányítanak, hátrálj egyet, és várd meg, mi fog történni.

Szeret: Kész átbeszélni a gondokat

Az érzelmek segíthetnek a konfliktusok megoldásában, de csak egészséges keretek között. Az ordibálás nem visz előre. A legjobb, ha mindketten készen álltok arra, hogy átbeszéljétek a problémákat. A kommunikáció a stabil kapcsolat alapja. Ha a párod szeret, kész visszavenni az egójából, és elismeri, ha ő hibázott.

Kihasznál: Nyilvánosan provokál veszekedést, vagy napokig nem szól hozzád

Időnként mindenkivel előfordul, hogy nem tudja kontrollálni az érzelmeit, de az a férfi, aki szeret, soha nem fog nyilvánosan megalázni egy veszekedéssel, vagy nem fog napokig néma maradni. Ezek az érzelmi manipulálás egyértelmű jelei, melyek mutatják, hogy nem képes uralkodni az érzelmein. Egyfajta büntetésként alkalmazza, ha olyat tettél, ami neki nem tetszik. Az a férfi, aki igazán szeret, soha nem bántana meg ilyesmivel, ezért ha ilyet tapasztalsz, jobb, ha szakítasz.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

3 hozzászólás

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét