Az edzés és a helyes táplálkozás garantáltan segítenek fitnek maradni, ám vannak más, szokatlan módjai is a kalóriák égetésének. A legtöbb nem vesz igénybe sok időt, és ha rendszeresen csinálod, úgy is formában maradhatsz, hogy nem töltesz órákat az edzőteremben.
A következőkben ezeket a “lusta” módszereket ismerheted meg, melyek közül néhány pont olyan hatékony, mint az edzés.

1. Forró zuhany.

Egy forró zuhany a nap végén ellazít és szinte elmossa a stresszt. De kiderült, hogy ha egy órát töltesz a zuhany alatt vagy a forró vízzel teli fürdőkádban, az a kilókat is leolvasztja. Mikor forró vízzel zuhanyzol, a testednek keményebben kell dolgoznia, hogy megőrizze a normál testhőmérsékletet, ami segít a kalóriák égetésében. Az egy órás forró zuhany vagy fürdő során akár 130 kalória is eléghet, ami nem rossz stratégia a fogyáshoz.

2. Igyál hideg vizet.

A hidratáltság elengedhetetlen az egészséghez és a jó közérzethez, de ahogyan a vizet fogyasztod, az a kalóriaégetésre is hatással lehet. Ha jobban szereted a szobahőmérsékletű vagy meleg vizet, adj hozzá néhány jégkockát, hogy megszabadulj néhány kilótól. Mikor hideg vizet iszol, a testednek fel kell melegítenie testhőmérsékletűre, ennek során fokozódik az anyagcsere.

3. Szagolj vaníliát.

Ha érezted már úgy, hogy egy finom süteménynek már csak az illatától is hízol egy kilót, akkor megkönnyebbülhetsz, mert kiderült, hogy bizonyos illatok pedig elősegítik a fogyást. A kutatók rájöttek, hogy azok a túlsúlyos emberek, akiknek a bőrére vanília illatú tapaszt ragasztottak, kevésbé sóvárogtak az édesség iránt. Ha nem szeretnél ilyen tapaszt viselni, válts vanília illatú parfümre, ami nem csak finom illatú, de az étvágyadat is elnyomja.

4. Végezz házimunkát.

Felmosni a padlót és elmosogatni az edényeket nem a legörömtelibb feladat, de a háztartási tevékenységek igazából segíthetnek a fogyásban, miközben az otthonod is ragyogni fog. Egy órás mosogatás és edénytörölgetés közben akár 100 kalóriát is elégethetsz, ha pedig 35 percig súrolod a fürdőszobát, annyi kalória ég el közben, mintha 35 percig használnád a futópadot.

5. Igyál zöld teát.

A zöld tea tele van antioxidánsokkal, fiatalítja a bőrt és hatékonyan égeti a kalóriákat. Mivel koffeint és katekineket is tartalmaz, serkenti az anyagcserét, és segít a szervezetnek könnyebben lebontani a zsírt. De ehhez egy csésze zöld tea nem lesz elég, napi 3-6 csészével kell meginnod ahhoz, hogy lásd az eredményeket.

6. Vedd lejjebb a fűtést.

Amint hidegebbre fordul az idő odakint, a lakásban egyre feljebb csavarjuk a fűtést. Ám ha a szobádat hűvösen tartod, azzal több kalóriát égethetsz el. Tanulmányok kimutatták, hogy a hideg hőmérséklet fokozza a kalóriaégetést és támogatja a fogyást.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét