A terhességnek sokféle tünete van, leginkább pedig a menstruáció kimaradása figyelmeztet rá. Ha felmerült benned a gyanú, hogy lehet, hogy terhes vagy, de nem tudsz vagy még nem szeretnél tesztért elsietni a gyógyszertárba, néhány otthoni módszerrel is kiderítheted, hogy vajon állapotos vagy-e. Természetesen, ezek a módszerek közel sem működnek olyan nagy pontossággal, mint a terhességi tesztek, de régen hagyományosan alkalmazták őket. Egy próbát te is tehetsz velük!

1. Pitypang levelek

Szedj le néhányat és tedd egy tálkába. Figyelj, hogy ne érje közvetlen napfény. Igyál jó sok vizet, hogy a hólyagod tele legyen. Pisild le a leveleket, hogy a vizelet teljesen elfedje őket. 10 perc után ellenőrizd és a ha piros pöttyöket látsz rajtuk, az eredmény pozitív.

2. Fogkrém

Fehér színű fogkrémet használj! Egy kanálnyit keverj össze a vizelettel. Ha kékes árnyalatot vesz fel, valószínűleg terhes vagy.

3. Ecet

Egy műanyag bögrében keverd össze az ecetet és a vizeletedet. Ha a keverék színe megváltozik, akkor várandós vagy.

4. Cukor

A reggeli vizeletedet használd ehhez a teszthez. Tégy egy tálkába 2-3 evőkanál kristálycukrot és pisilj rá. Ha a cukor darabossá válik, a tesztet pozitívnak tekintheted. Ha egyszerűen felolvad, nem vagy terhes.

5. Szappan

Egy darab szappanra pisilj rá. Ha habos lesz vagy buborékokat látsz, nagy az esélye a terhességnek.

6. Bor

Ez egy középkori módszer a várandósság tényének megállapítására. Borral keverték össze a vizeletet és ha az zavarossá vált, pozitívnak tekintették az eredményt, ha tiszta maradt, negatívnak.

10 hozzászólás

  1. A cukornal nekem nem oldódott fel össze kevertem utánna a cukor leszállt az aljára. De nem volt darabos

  2. Én a fogkrémeset probáltam ki és habzott.!
    Most akkor pozítívnak vehetem? Vagy inkább vegyek egy tesztet is?

  3. Én az ecetest próbáltam ki,de milyen szint kell nézi. Nekem sárga lett. Valaki próbálta már az ecetest???? Kérem jelezze.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét