Az egyenes haj soha nem fog kimenni a divatból. De ha sokat vasalod a hajad, azzal nagy kárt tehetsz benne. Ha a hajkiegyenesítést természetes módszerekkel végzed, két legyet üthetsz egy csapásra, hiszen sem a sikkes frizuráról, sem ragyogó, egészséges hajadról nem kell lemondanod. Most több természetes megoldást is mutatunk erre!
Azonban ne feledd, ezekkel a módszerekkel nem lesz szögegyenes a hajad, de simább, könnyebben kezelhető mindenképp!

1. Kókusztej és citromlé

Hozzávalók:
– ¼ bögre kókusztej
– 1 evőkanál citromlé

Keverd össze a kókusztejet és a citromlevet, majd a keveréket tedd egy éjszakára a hűtőbe. Reggel vidd fel a hajadra, a gyökerektől a hajvégekig. Hagyd hatni 30 percig, majd hideg vízzel és kímélő, szulfátmentes samponnal mosd ki.

A citromlé segít egyenesebbé tenni a hajat. Ha kókusztejjel kombináljuk, a hajat kondícionálja, a fejbőrt pedig C-vitaminnal tölti fel. Selymes és puha érzetet ad a hajnak és már az első kezelés után érezni fogod, hogy a hajad jóval simább lett.
Hetente egyszer alkalmazhatod.

2. Meleg olajos kezelés

Hozzávalók:
– 1 evőkanál ricinusolaj
– 1 evőkanál kókuszolaj

Az olajokat keverd össze és melegítsd fel, de vigyázz, fel ne forrósodjanak! Vidd fel a fejbőrödre, kb. 15 percen át masszírozd be. Hagyd fenn 30 percig. Hideg vízzel és kímélő samponnal mosd le.

A ricinusolaj helyreállítja és kondícionálja a hajat semmilyen más anyaghoz nem foghatóan. A haj könnyebben kezelhetővé válik tőle és kisimul.
A kezelést hetente 2-szer alkalmazd.

3. Tejes spray

Hozzávalók:
– ¼ bögre tej
– szórófejes flakon

Töltsd bele a tejet a szórófejes flakonba és addig spricceld a hajadat vele, míg teljesen át nem itatja a tej. Ezután hagyd így 30 percig. Hideg vízzel öblítsd le. Heti 1-2-szer végezd el ezt a kezelést!

A tejben lévő fehérjék erősítik a hajat és a hajvégeket, segítenek megelőzni a gubancolódást és egyenesítik a hajat.

4. Tojás és olívaolaj

Hozzávalók:
– 2 egész tojás
– 3 evőkanál olívaolaj

Keverd össze a hozzávalókat és vidd fel a hajadra. Hagyd hatni kb. 1 órán át. Ezután hideg vízzel és kímélő samponnal moss hajat. Hetente egyszer alkalmazhatod!

A tojás fehérjéi kisimítják a hajat, míg az olívaolaj összetevői kondícionálnak. Ennek eredménye lesz a sima, fénylő haj.

5. Tej és méz

Hozzávalók:
– ¼ bögre tej
– 2 evőkanál méz

Keverd össze a tejet és a mézet, majd teljesen fedd bele vele a hajadat. Hagyd hatni a keveréket 2 órán át. Hideg vízzel és kímélő samponnal moss hajat utána. Heti egyszer alkalmazd!

A tej fehérjéi egyenesítik a hajszálakat, míg a méz lágyítja őket. Bezárja a hajszálakba a nedvességet, könnyebben kifésülhetővé teszi a hajat.

6. Almaecet

Hozzávalók:
– 2 evőkanál almaecet
– 1 bögre víz

Keverd össze a hozzávalókat egy befőttesüvegben és hagyd állni, míg megmosod a hajad és kondícionálsz. Az ecetes vizet öblítésként használd ezután! Ne mosd ki a hajadból! Heti egyszer végezd el ezt a kezelést!

Az almaecet alaposan eltávolít minden szennyeződést és zsiradékot a hajszálakról és a fejbőrről. Megnyugtatja a hajgyökereket, megelőzi a gubancolódást. A hajad egyenes, fényes és puha lesz utána!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét