Sokak számára Angelina Jolie nem csupán egy tehetséges színésznő. Mindaz, amit tesz azért, hogy jobb hellyé változtassa a világot, bizonyítja, hogy aranyból van a szíve. De az önzetlen jótékonykodáson kívül még stílus tekintetében is tanulhatunk tőle. Akár a vörös szőnyegen, akár az utcán kapják lencsevégre, mindig olyan elképesztően néz ki, hogy nem tudjuk levenni róla a szemünket.
Figyelmesen tanulmányoztuk Angelina Jolie ruhatárát, és megfigyeltük, milyen szabályokat követ, hogy mindig fantasztikusan nézzen ki.

1. Gyakran visel nude színű magas sarkú cipőt, amitől hosszabbnak tűnnek a lábai.

A színésznő sokszor választ testszínű cipőt, legyen az tűsarkú, amit estélyihez visel, vagy papucs, amit a nyaraláson vesz fel. A trükk egyszerű és zseniális: a nude színű cipők optikailag meghosszabbítják a lábat, hiszen egybeolvadnak a bőr színével. Olyan árnyalatú cipőt válassz, ami a legjobban illik a bőrtónusodhoz.

2. A feketét, a fehéret és a pasztellszíneket részesíti előnyben.

Jolie jólöltözöttségének a másik titka, hogy gondosan megválasztja a ruhái színét. Ritkán láthatjuk élénk, rikító színekben. Gyakrabban visel fekete, fehér, szürke vagy bézs ruhákat. Ezek a színek kihangsúlyozzák a természetes szépségét, és hozzájárulnak ahhoz, hogy minden eseményen a legstílusosabban jelenjen meg.

3. Jól tudja, mit jelent a “power dressing”.

A “power dressing” egyik legkiválóbb képviselője Angelina Jolie. Ez nem más, mint egy olyan öltözködési mód, ami segít a nőknek tekintélyt szerezni a politikai és az üzleti életben. Jolie tudja, hogyan tegyen komoly benyomást a ruhái által. Elegáns szoknyákat és nadrágokat választ, hozzájuk pedig kevés kiegészítőt visel. Gyakran ilyen stílusban jelenik meg a vörös szőnyegen is, de ezekben az esetekben az üzleties stílusú zakót selyemblúzra cseréli.

4. Sminkben is a hozzá legjobban illőt választja.

Angelina kedvencei a sminkelésben a cicásra húzott, vékony tusvonal, a lágyabb vagy erősebb füstös szemsmink, a hihetetlenül hosszú szempilla és az egészségesen ragyogó bőr. Rúzs tekintetében általában skarlátvöröset, cseresznyepirosat, élénk rózsaszínt vagy korallszínt visel. A ragyogó bőr, a piros ajkak, a füstös szemek és a kissé rendezetlennek tűnő frizura együtt alkotják Jolie ikonikus stílusát, amellyel mindenkit lehengerel, bárhol jelenik meg.

5. Ékszerekkel adja hozzá az eleganciát a megjelenéséhez.

A mindennapi életben és az üzleti eseményeken Jolie szeret elegáns és minimalista stílusú fülbevalókat viselni, de a vörös szőnyegen jóval feltűnőbb darabokat láthatunk rajta. Az estélyi ruhákhoz általában hosszú fülbevalót választ, amelyek kiemelik a szeme formáját és még hosszabbnak mutatják a nyakát. 2009-ben a színésznő egy méretes, körteformájú, smaragd fülbevalóval kápráztatta el a közönséget az Oscar-díj-átadón (bal oldali fotó).

De nem ez volt az egyetlen alkalom, mikor Jolie az ékszereivel keltett feltűnést. 2021-ben azzal irányította magára a figyelmet, hogy a vörös szőnyegen egy igen szokatlan ékszerrel jelent meg, egy aranyozott ajakékszert viselt.

6. Megtalálja a tökéletes estélyit.

A “görög istennő” valószínűleg a legjobb kifejezés, amivel Angelina Jolie stílusát jellemezhetnénk. Legszívesebben ugyanis így jelenik meg a vörös szőnyegen. A színésznő mindig hosszú ruhát választ, amiben még karcsúbbnak tűnik. Ezek a ruhák általában kihangsúlyozzák a derekát, szabadon hagyják az egyik vállát, és sokszor kristályokkal díszítettek. Ha megnézzük, hogy az elmúlt években milyen ruhákat viselt a vörös szőnyegen, láthatjuk, hogy ez a stílus szinte mindegyikre érvényes.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here