“Rengetegen megbámulnak minket, mert ő annyira fiatal” – mondta a 69 éves Joop Evers, aki őrülten szerelmes feleségébe, a 25 éves Rona Eversbe. A pár kemény kritikákat kapott, és nem csak kívülállóktól, de saját családjuktól és barátaiktól is. Joop és Rona interneten mesélték el történetüket. A nem mindennapi sztori mögött meghúzódó okok azt bizonyítják, hogy a szerelmet nem érdeklik az útlevélben szereplő számok.

A 44 év korkülönbséget még csak észre sem veszik.

Manapság nem meglepő a párok közötti nagy korkülönbség. De az ilyen kapcsolatok mégis érdeklődést keltenek, mindig akadnak olyanok, akik mögöttes okokat sejtenek az ilyen szerelmek mögött.

Joop Evers és Rona Evers között 44 év korkülönbség van. Bizonyítják, hogy az életkor csak egy szám, és azt mondják: “Ez szerelem, nem pénzszerzés.”

Joop Hollandiából származik, most viszont feleségével annak szülővárosában, Bacolodban él a Fülöp-szigeteken. Kapcsolatukat itt elfogadják, itt menedéket találtak a kritikák és bírálatok elől.

A boldog házaspárnak elutasítással kellett szembenéznie, mégis kitartottak egymás mellett.

Kapcsolatukról Joop így beszélt: “A korkülönbség nem jelent gondot sem nekem, sem Ronának. Boldog, hogy egy tapasztalt társ van mellette, aki kiegyensúlyozott, és olyannak szereti, amilyen.”

A pár azonban elvesztette a családot és a barátokat. Folyamatosan bizonygatniuk kell, hogy szerelmük valódi, és el kell magyarázniuk, hogy ennek semmi köze a pénzhez, kapcsolatuk kizárólag a szerelemről szól.

Joop így magyarázta: “Az életkor csak egy szám. Ez egy igazi szerelem, nem a pénzszerzésről vagy a zöldkártyáról szól. Rona sosem kért tőlem pénzt, hacsak nem azért kellett neki, hogy a bajban lévőkön segítsen.”

A társadalom részéről is sok bírálat érte őket.

Joop elárulta, hogy mikor együtt mennek vásárolni, sokan megnézik őket. Feltételezése szerint mindez csak a féltékenység miatt van. A férfi elmondta, hogy az emberek féltékeny megjegyzéseket tesznek rá kommentekben. “Jobb élet ez neki, de nekem is jobb” – tette hozzá.

Rona elmondta: “A családom nagyon támogatta a kapcsolatunkat. Nyilvánvalóan a nagy korkülönbség sokkal szokványosabb a Fülöp-szigeteken, ezért ők mindig is támogattak minket. Nem érdekel, hogy mit mondanak mások, én nagyon szeretem őt. Jó emberek vagyunk, szeretjük az embereket, és törődünk velük, és csak azt szeretnénk, ha ezt kapnánk vissza.”

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét