Sok trükk van, amihez folyamodhatsz, ha út közben valami váratlan esemény történne. Csak némi kreativitás kell hozzá, és te is meg fogsz lepődni, hogy egy vagyon kiadása nélkül is meg tudod majd oldani a kisebb-nagyobb galibákat az autóddal. Ezért jó, ha bizonyos dolgokat mindig tartasz a kocsiban vészhelyzet esetére.

1. Körömreszelő az ablaktörlő megtisztításához

A körömreszelő az egyik leghasznosabb eszköz az autóban a téli hónapokban. Mikor az ablaktörlő gumilapátjai a havas, saras időben összepiszkolódnak, nem igazán tudják ellátni funkciójukat.

Szedd le a gumilapátot az ablaktörlőről, és dörzsöld át a körömreszelővel.

2. Hajbalzsam fényezéshez

Ha szereted, mikor csillog az autód, és gyűlölöd látni rajta a csíkokat mosás után, használj hajbalzsamot.

Egy vödör vízbe önts autósampont, és mosd le az autódat, de ne öblítsd le rögtön. Ha a vödörben a víz már piszkos, cseréld ki tisztára. Tégy bele egy fél bögre hajbalzsamot, és egyenletesen oszlasd el az autón egy puha ruhával. Ezután mosd le vízzel, töröld szárazra, és kész is vagy.

3. Étel melegen tartása

Bár nem vészhelyzet, de ha viszel magaddal ételt, és szeretnéd minél tovább melegen tartani, akkor ez a tipp jól jöhet.

Tedd az ételt az ülésre, és kapcsold be az ülésfűtést. Ez bármilyen ételnél működik, legyen szó pizzáról, nachosról vagy burritóról.

4. Kávéfilter a piszok ellen

A kávéfilter segítségével könnyebben tudsz megszabadulni az autó belsejében lévő piszoktól. Szükség esetére jó, ha tartasz belőle néhányat a kocsiban. Itasd át egy kevés olívaolajjal, majd szedegesd fel vele a szennyeződéseket, és törölgesd át vele a műszerfalat. Bőrüléseken és az ajtók belső felén is használhatod.

5. Müzlitartó doboz szemetesként

Számtalan dolgot használhatsz erre a célra, de a legjobb egy nyitható fedelű müzlitartó. Könnyedén bele tudod tenni a szemetet, viszont le is tudod zárni, hogy menet közben ne potyogjon ki belőle. Formájánál fogva túl sok helyet sem foglal az autóban.

6. Gyógyszeres doboz az aprónak

Az aprónak soha nincs megfelelő helye az autóban. A legegyszerűbb, ha összegyűjtöd őket, és beleteszed egy kiürült gyógyszeres dobozba. Szükség esetén könnyen hozzáférhetsz.

7. Gumikesztyű az állatszőr összeszedéséhez

Húzd fel a gumikesztyűt, és mártsd vízbe, majd dörzsöld át vele az üléseket. Nagyszerűen összegyűjti az állatszőrt és a hajszálakat.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét