Hogy a szempillád gyorsabban nőjön, használhatsz illóolajokat, masszírozhatod a szemhéjadat és abbahagyhatod egy időre a szempillaspirál használatát. De a legkönnyebb módszer, ha a mindennapos étrendeden változtatsz. Egyél olyan finom és egészséges ételeket, melyek nemcsak a szempilládnak, de az egész testednek jót fognak tenni.

1. Tojás

Ezért működik: Mert magas a fehérje tartalma.

Ezt teszi: A haj- és szőrszálakat keratin alkotja. A fehérjében gazdag ételekből a szervezet elég aminosavhoz jut a keratin előállításához. A szempillák erősebbek és hosszabbak lesznek tőle.

2. Lazac

Ezért működik: A lazac bőséges forrása az omega-3 zsírsavaknak, a D- és B-vitaminoknak.

Ezt teszi: Az omega-3 zsírsavak védik a szempillákat a töredezéstől és a kihullástól. A B- és D-vitamin pedig fokozza a szempillák növekedését.

3. Mogyoró- és diófélék

Ezért működik: E-vitaminnal és omega-3 zsírsavval töltik fel a szervezetet.

Ezt teszik: A zsírsavak az E-vitaminnal együtt vért és oxigént szállítanak a szőrtüszőkhöz. Serkentik a vérkeringést és erősítik a szőrtüszőket. Gátolják a szempillák kihullását és gyorsítják a növekedésüket.

4. Gyümölcsök és zöldségek

Ezért működik: A- és C-vitamint tartalmaznak.

Ezt teszik: Ezek a vitaminok segítik a kollagén képződést és a szempillák növekedését. A gyümölcsök és zöldségek héjában kovasav van, egy olyan ásványi anyag, amitől a szempillák hosszabbak és egészségesebbek lesznek.

5. Gomba

Ezért működik: A gombák a B3-vitamin értékes forrásai.

Ezt teszik: Javítják a vérkeringést és segítik a keratin termelődést. A B3-vitamin elősegíti a szempillák növekedését, véd a töredezés és szárazság ellen. Segíti a sejtek képződését és meggátolja a szempillák kihullását.

6. Babfélék

Ezért működik: A babfélék H-vitamint és folsavat tartalmaznak.

Ezt teszik: A H-vitamin javítja a szőrtüszőkben a vérkeringést, a szempillák vastagabbak lesznek, nem fognak kihullani és szárazzá válni. Segíti az aminosavak és zsírok felszívódását a szervezetben, melyek létfontosságúak a szempillák számára. A folsav megelőzi a szempillák töredezését.

7. Teljes kiőrlésű gabonafélék

Ezért működik: Sok B6-vitamint és vasat tartalmaznak.

Ezt teszik: A B6-vitamin fokozza a melanin termelődését. Ez a pigment adja a szempillák színét. A vasat a szőrtüszők tárolják. Megelőzi, hogy a szempillák meggyengüljenek és kihulljanak.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer és a NJD fordításában.

Érdekes volt? Kövess a Facebookon!

Köszönjük szépen!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here