A vékony szálú hajat olyan nehéz kezelni, hogy már-már azt hiheted, sosem lesz olyan dús, amilyet szeretnél. Sok tényező, például a stressz vagy a táplálkozás, veszélyt jelenthet a hajszálakra nézve, de az is lehet, hogy a nem megfelelő hajápolással te ártasz neki.
Ha a hajad mindig lapos marad, bármit teszel vele, lehet, hogy elköveted az alábbi hibák valamelyikét.

1. Vizesen becopfozod a hajad.

Vizesen copfba kötni a hajad a legkényelmesebb megoldásnak tűnhet, mikor rohanásban vagy, de ezzel sokat ártasz a vékony hajszálaknak. A nedves haj könnyebben nyúlik és törik, így szinte biztos, hogy megsérül. A szakemberek azt javasolják, hogy finoman nyomkodd ki a vizet a hajból, és hagyd a szabad levegőn megszáradni.

2. Hajolajat használsz.

Bár az olajok táplálnak és hidratálnak, vékony szálú hajra mégsem a legjobb megoldás használni őket. Elnehezítik a hajszálakat, ezzel lelapítják a hajat. Zsírosnak fog tűnni és a fejedre lapul majd.

3. Nem használsz hajformázó termékeket.

Ha szeretnéd, hogy dúsabbnak tűnjön a hajad, a “hold”, azaz tartást adó feliratot keresd a termékeken. Ezek nem nehezítik el a hajat, viszont vastagabbnak láttatják a hajszálakat azáltal, hogy polimerekkel vonják be őket. A legjobb, ha a hajtövekre teszed a volument adó termékeket még a nedves hajon, majd onnan oszlatod el a haj teljes hosszán.

4. Nem színezed.

Egy kis extra szín csodákat tud tenni a vékony szálú hajjal. A sötét és világos színek kontrasztja sűrűbb és vastagabb haj látszatát kelti. Hogy ezt a hatást elérje, a fodrászod néhány tincset világosabbra fest majd.

5. Nem használsz hajbalzsamot.

Ha azért nem használsz hajbalzsamot, mert attól tartasz, hogy lelapul és elnehezedik tőle a hajad, akkor védtelenül hagyod a hajszálakat a károsító tényezőkkel szemben. Vékony szálú haj esetében a hajbalzsamot viszont sose alkalmazd a fejbőr közelében, mert attól valóban elnehezül. A hajhossz közepétől kezdd, és lefelé haladj, hogy friss és táplált maradjon a hajad.

6. Hajdúsító port használsz.

A kopasz foltok elfedésére találták ki ezt a készítményt, ami lehet, hogy beválik, de hosszú távon hajhullást okozhat. Eltömíti a pórusokat a fejbőrön, ezzel jelentősen megrövidíti a hajszálak élettartamát.

7. Hagyod túl hosszúra nőni a hajad.

Vékony szálú haj esetén az ideális az, ha 2 havonta vágatsz a végéből. Ha túl hosszúra nő, a hajvégek még vékonyabbnak tűnnek, ráadásul a túl hosszú hajat már formázni is nehezebb.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here