Egy tanulmány szerint a kreatív hivatás 70%-ban “örökletes”. Meglepődnénk, ha tudnánk, hány híresség felmenői között vannak szintén ismert emberek. Amellett, hogy a tudomány szerint ezeknek a sztároknak a génjeiben rejlik a tehetség, valószínű, hogy a családi kapcsolatok is meghatározók ezen a téren.
7 olyan dinasztiát mutatunk, akik generációk óta sikerrel tevékenykednek Hollywoodban.

1. Jon Voight, James Haven, Angelina Jolie, Shiloh Jolie-Pitt

A 21. század egyik legnagyobb hollywoodi csillaga, Angelina Jolie színésznőként és rendezőként is számos díjat kiérdemelt már. Édesapja, Jon Voight szintén elismert színész, aki hírnevét az 1960-as években alapozta meg, karrierje során pedig ő is megannyi elismerésben részesült.

Angelina bátyja, James színész és producer, első filmszerepét 1998-ban játszotta. Mára már Angelina Jolie és Brad Pitt lánya, Shiloh is felnőtt. A tinédzser sok vörösszőnyeges-eseményre elkíséri édesanyját.

2. Betty Lou Bredemus, Eric Roberts, Julia Roberts, Emma Roberts

Az egyik legelismertebb és legjobban kereső színésznő, Julia Roberts nem kétséges, hogy saját tehetségének köszönheti sikeres karrierjét. Ugyanakkor édesanyja, Betty Lou is színésznő volt és tanár, aki színésziskolát vezetett Georgiában.

Betty Lou fia, Julia bátyja szintén színész, nem is akármilyen: 40 éves karrierje során több mint 500 szerepben volt látható. Az ő lánya, Emma szintén a reflektorfényt választotta, 2001-ben, 9 évesen debütált.

3. Michael Redgrave, Vanessa Redgrave, Joely Richardson

A színházzal kezdte, majd váltott a filmekre és a tévére ez az angol család, amelynek tagjai a 19. század óta foglalkoznak színjátszással. Michael Redgrave elsősorban introvertált karakterek alakításáról és intellektuális előadásairól ismert. Lánya, Vanessa a dinasztia talán legismertebb tagja, aki számos díjat nyert, köztük Oscart is.

Vanessa lánya, Joely szintén tehetséges színésznő, akit kétszer is jelöltek Golden Globe-díjra. Nővére, Natasha, aki szintén színésznő volt, 2009-ben síbalesetben hunyt el.

4. Bruce Dern, Laura Dern, Ellery Harper

Bruce színészi karrierje az 1960-as évek elején kezdődött és a mai napig tart. Lánya, Laura hasonlóan sikeres színésznő, akit több neves filmben is láthattunk, például a Jurassic Parkban.

Laura 7 évesen szerepelt először filmben. 2 gyermeke van, az egyikük Ellery, aki 20 éves és modellkedik. Először 2018-ban láthattuk a kifutón.

5. Roxie Roker, Lenny Kravitz, Zoë Kravitz

A színésznőt legtöbben az 1970-es évek egyik tévésorozatából ismerik, ahol a televíziózás történetében legelőször egy vegyes rasszú pár egyik tagját alakította. Fia a számos díjat nyert énekes és színész, Lenny Kravitz, aki nagyon szoros kapcsolatot ápol édesanyjával.

Lenny egyetlen lánya az énekes, színésznő és modell Zoë, aki színésznőként 2007-ben mutatkozott be. A 33 éves nő azóta több filmben és sorozatban is játszott, valamint egy népszerű kozmetikai márka arca is.

6. Henry Fonda, Jane Fonda, Peter Fonda, Bridget Fonda

Henry elismert amerikai film- és Broadway-színész volt, akinek karrierje több mint 50 évet ölelt fel. Lánya, Jane apja nyomdokaiba lépett és tiszteletre méltó karriert épített. Számtalan filmben és sorozatban feltűnt, sok díjat elnyert. Modellként is tevékenykedett, valamint nyilvános szerepléseket vállal politikai és környezetvédelmi aktivistaként.

Jane bátyja, Peter színész és rendező volt, akinek munkáját számtalan díjjal ismerték el. Az ő lánya Bridget, aki 5 évesen állt először kamera elé. Tanulta is a színjátszást, és sok elismert filmben szerepelt, de 2002-ben visszavonult a filmezéstől.

7. John Barrymore, John Drew Barrymore, Drew Barrymore

Drew, mióta az eszét tudja, reflektorfényben él. Legelőször 11 hónaposan szerepelt egy reklámban. Ezt követően az egyik legismertebb gyerekszínész lett, majd többszörösen díjnyertes színésznő. Édesapja ugyancsak színész volt, aki 18 évesen kapta első szerepét.

Az ő édesapja, John Barrymore színházi- és filmszínészként is sikeres karriert épített. Több mint 40 darabban, 60 filmben és 100 rádióműsorban szerepelt élete során. Rajtuk kívül a Barrymore családnak még számos elismert tagja van, így az övék az egyik legnagyobb színészdinasztia, amelynek generációi évszázadok óta foglalkoznak színjátszással.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét