Számos mellékhatása van annak, ha rendszeresen vizes hajjal mész aludni. Ha eddig te is így tettél, itt az ideje fontolóra venni a szokásaid megváltoztatását és megszárítani a hajad, mielőtt ágyba bújsz.

1. A fejbőr irritációját okozhatja.

Érezted már valaha, hogy a fejbőröd kellemetlenül viszket és irritált? Többnyire a sampont hibáztatjuk ezért, pedig oka lehet az is, ha vizes hajjal fekszünk le. A fejbőr betegségei, mint például a korpa, könnyebben kialakulhatnak, ha nedves párnán alszol. Amikor vizes hajjal mész aludni, a párás, meleg környezet elősegíti a baktériumok szaporodását.

2. Gubancossá válhat tőle a haj.

A haj nagyon sérülékeny. Ha szárítás nélkül mész aludni, az éjszaka folyamán összekócolódhat. Reggel csupa gubanc lesz, amit csak nehezen tudsz kifésülni és extra időt vesz majd el a készülődésből.

3. Fájhat tőle a fejed.

Ha nedves hajjal fekszel le, megvan az esélye, hogy fejfájással ébredsz majd. Egyes szakértők szerint ilyenkor csökken a testhőmérséklet, és miközben a test próbálja felmelegíteni magát, fejfájás léphet fel. Mások szerint, ha törölközőbe csavart hajjal mész ágyba, az is fájdalmat okozhat és tönkreteheti az alvást.

4. Kócos lesz a hajad.

Vizes hajjal lefeküdni nem okoz ugyan komoly egészségi problémát, de azt nagyban befolyásolja, hogy hogyan fog a hajad kinézni utána. A nedves haj jobban súrlódik a párnán, ettől pedig kócos lesz. Ha szánsz rá időt, hogy lefekvés előtt megszárítsd a hajad, megspórolhatod azt a pénzt, amit a kifésülést megkönnyítő termékekre költenél.

5. A hajadnak nem lesz volumene.

A vékony szálú hajnak nincs volumene. Ha még ráadásként vizes hajjal is fekszel le, különösen nagy kárt tehetsz az ilyen típusú hajban. A volumenét nem nyeri vissza könnyen, ha rendszert csinálsz abból, hogy nedves hajjal alszol, a szép frizuráról lemondhatsz.

6. Töredezni fognak tőle a hajvégek.

Hányszor mondta a fodrászod, hogy le kell vágni a töredezett hajvégeidet? A nedves hajjal való alvás lehet az egyik oka annak, hogy ilyen gyakran törik a hajad. Mivel a nedves haj nagyon sérülékeny és törékeny, az alvás közbeni forgolódást nem fogják bírni a hajvégek.

7. Bőrirritációt okoz.

A vizes hajjal való alvás nem csak a fejbőrt érinti. Amikor forgolódsz álmodban, a hajad az arcodba csúszik. A nedves haj és a szobádban lévő hőmérséklet pedig együtt kiváló környezetet teremtenek a bőrirritációt okozó baktériumok számára.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét