Még az is befolyásolhatja, hogy mennyire látványosak a pórusaid, hogy milyen cukrot fogyasztasz. Ha szeretnéd elrejteni őket, jobban teszed, ha nem használsz túl gyakran púdert. De azzal is tisztában kell lenned, hogyan vidd fel megfelelően.
Cikkünkből a probléma orvoslásához kaphatsz szakértői tippeket, nem pedig a tünetek elfedéséhez.

1. Iktasd ki a finomított cukrot az étrendedből.

A finomított cukor és az olajban sült ételek is hozzájárulnak ahhoz, hogy a pórusok eltömődjenek. Ennek oka, hogy az inzulinszint hatással van a faggyú termelődésére. Ez ellen könnyen védekezhetsz, ha egészségesebb édesítőre váltasz. Ez lehet barna cukor vagy agávé nektár például.

2. Ne használj mattító kendőt.

A szakemberek szerint a mattító kendő tovább ronthat a helyzeten. Ezzel csak a tünetet kezeled, de nem szünteted meg a kiváltó okot. Mivel a szükséges olajokat is felitatod vele a bőrről, arra készteted a faggyúmirigyeket, hogy még többet termeljenek belőlük.

3. Csökkentsd a faggyútermelődést zöld teával.

A zöld tea kivonatát tartalmazó készítmények védik és nyugtatják a bőrt. Csökkentik a faggyútermelődést, és lassítják az öregedést. Bármilyen bőrtípuson használhatod, kivéve, ha extra érzékeny a bőröd. A zöldtea-kivonatot önmagában óvatosan használd közvetlenül a bőrödön, viszont az azt tartalmazó termékeket naponta alkalmazhatod.

4. Ne használj púdert nap mint nap.

Ha állandóan púderezed az arcod, elzárod a pórusaidat. Ráadásul ezek általában talkumot tartalmaznak, ami irritálhatja az orrot és a szemet.

A szakértők szerint, ha ragaszkodsz a púderhez, inkább nagy ecsettel vidd fel, mintsem párnával.

5. Ne használj komedogén összetevőket tartalmazó termékeket.

Mielőtt bármilyen arcápolót vásárolsz, nézd meg, hogy tartalmaz-e komedogén összetevőket. Ezek ugyanis elzárják a pórusokat. Ilyen az olívaolaj, a kókuszolaj és a shea vaj is.

A ricinusolaj, a kendermagolaj, a jojobaolaj és az ásványi olajok kevésbé tömítik el a pórusokat.

6. Használj szalicilsavas arctisztítót.

A szalicilsavas arctisztítók segítenek a pórusok kitisztításában. Vannak olyan kíméletes, szalicilsavat tartalmazó termékek, amelyeket naponta is használhatsz. Olvasd el a csomagoláson, hogy milyen gyakori használatot javasolnak a termékhez.

7. Használj gél állagú arctisztítót.

Krém helyett inkább gél állagú termékkel tisztítsd a bőröd. Ezekkel eltávolíthatod a felesleges olajat a bőrről, ezáltal kevésbé lesznek láthatók a nagy pórusok.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer és a NJD fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here