A tetoválás az elmúlt években soha nem látott mértékben lett népszerű. A statisztikák szerint a tetovált emberek 43%-a valamelyik szerette előtt tiszteleg vele, 37%-a pedig csak a motívum kedvéért tetováltat. Az orvosok és a tetoválóművészek szerint is vannak azonban olyan helyek a testen, ahova nem jó ötlet tetováltatni. Tudj meg erről többet, nehogy később bánd meg a tetoválást.

1. Könyök

A szakemberek nem ajánlják, hogy a könyöködre tetováltass, mivel ezen a részen nehezen marad meg a festék. A bőr nagyon vastag és egyenetlen, ezért a tetoválónak sincs könnyű dolga a könyöknél. Ha nem hidratálod rendszeresen a bőrödet itt, akkor nagy az esélye, hogy a tetoválásod hamar ki is fakul.

2. Hónalj

Az egyik legfájdalmasabb terület. Olyannyira, hogy ha ide tetováltatsz, azzal akár elviselhetetlen fájdalmat is okozhatsz magadnak.

3. Térdhajlat

Nagyon érzékeny rész, ahol több idegvégződés is van. Mikor a tű fel-le ugrál ezen a területen, az nagyon kellemetlen érzés lesz.

4. Kéz és ujjak

Nagyon sokan tetováltatnak a kezükre és az ujjaikra, de a szakemberek azért nem javasolják, mert ezek olyan szabad felületei a testnek, melyeket mindig ér a napfény, ezért a tetoválás hamarabb fakul. Gyakran annyi idő alatt ki is kopik, amennyi idő alatt begyógyult.

5. Oldalra

Nagyon mutatós, de iszonyú fájdalommal jár, ha az oldaladra tetováltatsz. A hónalj után ez a testen a második legfájdalmasabb terület tetoválás szempontjából. A nőknél ráadásul a gyógyulás is tovább tart a melltartó viselése miatt, ami állandóan dörzsöli a bőrt.

6. Arc

A bőr érzékenysége és a milliónyi idegvégződés mellett a tetoválóművészek szerint azért sem érdemes az arcra varratni, mert csak 2-3 évig marad szép a motívum. Ha mégis így döntesz, mindennap használj fényvédő krémet.

7. Boka és sípcsont

Ezt a területet a zokni és a cipő folyamatosan dörzsöli, ezért a tetoválás hamar elveszti élénk színeit. Fájdalom szempontjából ez a része a testnek olyan, mintha az oldaladra tetováltatnál.

BÓNUSZ: A fájdalom mértéke tetováláskor a test különböző területein.

Az ábrán láthatod, hogy melyek a legkevésbé és a leginkább fájdalmas területek tetoválás tekintetében a női és a férfi testen. A kékkel jelölt részeken fáj a legkevésbé a tetoválás.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét