Kb. 2368 baktériumfaj él csak a köldökünkben, de valószínűleg ennél is több, a tisztításával mégsem foglalkozunk eleget. Fültisztító pálcikával kitisztítani a füledből a fülzsírt veszélyes és szükségtelen is. Kiderült, hogy vannak testrészek, melyeket rosszul tisztítunk, és többet ártunk ezzel, mint amennyit használunk.
Megmutatjuk a helyes módszereket a mosdáshoz.

1. Köldök

A legtöbben megfeledkeznek a tisztításáról vagy rosszul csinálják. A köldököt hetente egyszer ajánlott kitisztítani, mégpedig megfelelő módon. Egy fültisztító pálcikát márts alkoholba, és ezzel tisztítsd ki a köldök belsejét. Addig ismételd, amíg a fültisztító pálcika tiszta marad. Ezután még egyszer töröld át egy tiszta fültisztító pálcikával, hogy eltávolítsd az alkohol maradékát. Testápolót ne használj.

2. Fülek

Mondani sem kell, de sem a körmeidet, sem más, hegyes eszközt nem szabad használni a füleid tisztításához. Helyette néhány csepp glicerint vagy babaolajat használj, hogy feloldd a fülzsírt. 1-2 nap múlva finoman csepegtess bele meleg vizet egy szemcseppentő segítségével. Döntsd a fejed a másik irányba, hogy a víz ki tudjon folyni. Töröld meg, és ismételd meg, ha szükséges. A fültisztító pálcikát a fül külső részének tisztításához használhatod.

3. Nyelv

A szakemberek szerint a kaparás a leghatékonyabb módszer a nyelv tisztítására. A nyelvnek a tisztításra éppen úgy szüksége van, mint a fogaknak. A nyelvkaparót helyezd a nyelved hátsó részére, és lassan húzd előre kissé a nyelvedhez nyomva. Ha öklendeznél tőle, változtass a nyelvkaparó helyzetén.

4. Könyökök

Hogy elkerüld az elhalt hámsejtek felhalmozódását, melyektől a könyököd sötétebb színű, érdemes hetente egyszer-kétszer leradíroznod. Ehhez használhatsz házi készítésű bőrradírt, vagy vehetsz készen is, a lényeg, hogy gyengéden, körkörös mozdulatokkal végezd a radírozást. Ha túlzottan dörzsölöd, csak rontasz a helyzeten.

5. Fejbőr

A fejbőrön lévő lerakódásokat az elhalt hámsejtek okozzák, vagy a hajápoló termékek túlzott használata. Hogy ettől megszabadulj, samponozás előtt öblítsd át a hajadat. Ezután keverd össze a samponodat vízzel, és vidd fel a fejbőrödre. Ha használsz hajbalzsamot, csak a haj hosszára vidd fel.

6. Arc

A habzó szappanok és arclemosók csak szárazabbá teszik a bőrt, ezért jobb, ha kerülöd őket. Használj gyengéd tisztítót és langyos vizet az arcod tisztításához. Hagyd a bőrödön 60-90 másodpercig, mielőtt lemosod.

7. Hát

A hátadat megmosni a mosdás legtrükkösebb része. Hogy biztosan jól csináld, kezd száraz keféléssel. Aztán folytasd radírozással, amihez használhatsz luffa szivacsot vagy hámlasztó övet.

BÓNUSZ: Hogyan tisztálkodj, ha piercinged van.

A piercing szakértői szerint a legjobb módja a tisztálkodásnak és a piercing megóvásának a sóoldatos áztatás. Ha sós meleg vizet használsz, kitisztíthatod a szennyeződéseket és serkentheted a véráramlást ezen a részen.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét