A petyhüdt szemhéj egy kicsivel nagyobb probléma annál, mint amilyennek elsőre tűnik. Nem csak idősebbnek látszunk tőle, de szembetegséget, látásromlást is előidézhet. Hogy megelőzd ezeket a megereszkedett szemhéj okozta problémákat, hatékony házi módszereket gyűjtöttünk össze, amiket nap mint nap alkalmazhatsz otthon is!

1. Kamillás teafilter

A kamilla gyulladáscsökkentő hatású, ami sokat segít a megereszkedett szemhéjakon. Miután lefőzted a teát, hűts le két teafiltert, és helyezd őket a szemedre 15-20 percre. Ha előtte beteszed őket a hűtőbe, még kellemes hűsítő hatásuk is lesz.

2. Tojásfehérje

Hatékonyan feszesíti a bőrt. A szemhéjadat tisztítsd és szárítsd meg, majd vigyél fel rá egy kevés tojásfehérjét. Hagyd megszáradni, majd mosd le hideg vízzel. Az eredményt azonnal látni fogod.

3. Jég

A jég összehúzza a vérereket és enyhíti a szemhéj petyhüdtségét. Csak dörzsöld át néhány jéckockával, és az eredmény rövid idő alatt látható lesz.

4. Szőlő

A szőlő egyes összetevői megelőzik vagy lelassítják a öregedés folyamatát. Rendszeresen egyél szőlőt, hogy fiatalabbnak látszódj.

5. Uborka

Nagyon jól ismert módszer és tényleg működik. Az uborkában kávésav és aszkorbinsav van, melyek csökkentik a gyulladást és feszesítik a bőrt. Tégy kettő, előzőleg lehűtött uborkaszeletet a szemeidre. Relaxálj 15-20 percig, majd élvezd a friss, ragyogó bőrt.

6. Edzés

A szemkörnyéki izmokat is edzheted. Csukd be a szemeidet, és helyezd a mutatóujjaidat rájuk. Húzd fel a szemöldöködet. Számolj el 5-ig és minden számolásnál gyakorolj enyhe nyomást a szemhéjadra. Amikor eljutsz 5-ig, próbáld meg kinyitni a szemed úgy, hogy enyhén még mindig nyomva tartod. Ismételd 10-szer.

7. Jó alvás

Ha nem alszol eleget, egyrészt stresszes leszel, másrészt a szemeid is fáradtak lesznek. Ez fokozza a szemhéj megereszkedését. Ezt elkerülheted, ha korábban lefekszel és annyit alszol, amennyire szükséged van ahhoz, hogy frissnek és pihentnek érezd magad.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét