Ahelyett, hogy pazarolnád az idődet, a fürdőszoba kitakarítását akár 10-15 perc alatt elintézheted. Ehhez csak néhány trükköt kell ismerned, mert a szükséges kellékek jó része szinte biztos, hogy már most megtalálható az otthonodban.
A következő 7 tipp segít, hogy többé ne szenvedj órákon át a fürdőszoba takarításával.

1. Teafaolaj

A teafaolajnak számos hasznos tulajdonsága van, például antibakteriális és gombaölő hatással is rendelkezik. Ezért jön jól a fürdőszobában is. Egy kevés teafaolajat keverj össze szódabikarbónával, és dörzsöld át vele a mosdót. Könnyedén eltávolítja a penészt és a baktériumokat, és gyönyörű ragyogást hagy maga után.

2. Tükrök tisztítása borotvahabbal

Hogy zuhanyzás után a tükrök ne párásodjanak be, tisztítsd őket borotvahabbal. Vidd fel a habot, hagyd fenn 1 percig, utána töröld át száraz ruhával. Ezzel azt is megakadályozhatod, hogy a tükrön ujjnyomok legyenek.

3. Csempetisztításhoz ecetet

A csempén lévő sárga foltoktól könnyen megszabadulhatsz drága tisztítószerek nélkül is. Használd az ecetet, ami kiváló természetes tisztító hatással bír. Keverj össze fél bögre ecetet meleg vízzel, és alaposan dörzsöld át vele a csempét.

Márványra viszont ne használd, mert abban a sav kárt tesz.

4. Újságpapír a tükrök és üvegfelületek tisztításához

Ha nincs kéznél mikroszálas kendő, használj helyette újságpapírt. Ez nem hagy nyomot, se szöszt, ráadásul jobban dörzsöl. Hogy a tükör és az üveg hibátlanul tiszta legyen, használj ecetet is.

5. Szappanlerakódás ellen fogkrém

Nyomj egy kevés fogkrémet a szivacsra, és súrold át vele a szappanlerakódásokat. A csapok fényesítéséhez is bevetheted ezt a trükköt. Dörzsöld át egy ruhával, majd mosd le meleg vízzel. Ez bármilyen króm felületen működik.

A fogkrémet azonban ne használd rendszeresen, mert kárt tehet a különböző felületekben.

6. Babaolaj a csillogásért

Egy puha ruhára tégy egy kevés babaolajat, és törölgesd át vele a csapokat, de akár még a WC-csészét is. Gyönyörű fényt kapnak a felületek, és a ujjnyomok is eltűnnek róluk.

7. Szódabikarbónával töltött sószóró

Mielőtt használnád a WC-t, szórj bele egy kevés szódabikarbónát. Ezzel elkerülheted, hogy sűrűn kelljen tisztítanod. Sőt, a dugulás elhárításához is használhatod. 1 bögre szódabikarbónát keverj össze 2 bögre ecettel, öntsd a WC-be, és fél óra után már sehol sincs a dugulás.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét