Oscar-díjas színésznő és életmód guru, valamint alapítója a “goop” nevű, nagyon sikeres wellness és életmód márkának – 50 évesen Gwyneth Paltrow úgy tűnik, már mindent elért. A kétgyermekes anyuka élete nagyon elfoglalt, de egy valami állandó benne: mindig frissen és fiatalosan láthatjuk, és szereti is megosztani időtlen szépségének titkait.
Eláruljuk, minek köszönhető pozitív energiája és fantasztikus kisugárzása.

1. Gőzöli az intim részeit

A színésznő szerint a gőzölés segítségével érhető el az intim részek és a méh teljes tisztítása, valamint a női nemi hormonok egyensúlyának helyreállítása. “Egy mini trónon ülsz, miközben az infrafény és a gőz megtisztít.”

Bár a színésznő rendületlenül gyakorolja ezt az eljárást, a tudomány nem talált bizonyítékot a hatékonyságára. A szakemberek szerint ezeknek a területeknek a megtisztulását a természetes váladékok segítik elő.

2. Méhekkel csípeti meg magát

A színésznő elárulta, hogy szándékosan csípeti meg magát méhekkel: “Ez egy több ezer éves apiterápiás módszer. Az emberek gyulladások és hegek ellen alkalmazzák. Ha utánaolvasol, igazából lenyűgöző dolog.” Azért azt is hozzátette: “Akárhogy is, iszonyú fájdalmas.”

Fontos megjegyezni, hogy a tudósok még erre a módszerre sem találtak bizonyítékot hatékonyság tekintetében.

3. Sós vizet iszik

Mint minden egészségtudatos ember, Gwyneth is rengeteg vizet fogyaszt. De egy kicsit másként teszi ezt, mint a többség. Az ásványvízhez himalájai sót tesz, mert az elősegíti a felszívódását. “Nem túl finom, de sokkal hatásosabb” – mondta.

4. Köpölyöz

A sztár egyszer egy filmbemutatóra a hátát szabadon hagyó ruhában érkezett. Bőrén láthatóak voltak a szimmetrikus, lila körök. Ezek az ősi keleti módszer, a köpölyözés nyomai. A módszer lényege, hogy köpölyöző csészék segítségével vákuumot képeznek a bőrön. Ezzel fokozzák a bőrben a vérkeringést, és csökkentik a gyulladásokat.

Paltrow köztudottan rajong a keleti módszerekért, főleg a köpölyözésért. Sokkal “holisztikusabbnak” tartja őket, mint a nyugati orvoslást.

5. Olajos öblögetést végez

A sztár reggeli rutinjához hozzátartozik, hogy kókuszolajjal öblögeti a száját. “Jó módszer, hogy a baktériumokat eltávolítsd a szádból” – mondta.

Tudományos bizonyíték erre sem létezik. A tudósok inkább a rendszeres fogmosás és fogselymezést mellett állnak ki.

6. Minimális sminket visel

Bár csillogó életet él és folyton reflektorfényben van, Paltrow kerüli a sminket, amikor csak lehetséges. “Általában csak szempillaspirált és pirosítót teszek fel. Bronzosítót egyáltalán nem használok.”

7. Mindennap hámlasztja a bőrét

A szakemberek azt javasolják, hogy heti 2-3-nál többször ne hámlasszunk, de Gwyneth mégis mindennap megteszi ezt. Szerinte ez a legfőbb titka a friss és üde arcbőrnek. Alfa- és béta-hidroxisavas maszkot használ hozzá.

8. Jáde tojásokat helyez a hüvelyébe

Paltrow életmód és wellness cége korábban 66 dollárért árult jáde tojásokat nők számára, amiket a hüvelybe kellett felhelyezni. Azt hirdették, hogy ezek a tojások számos előnnyel járnak, például kiegyensúlyozzák a ciklust, és fokozzák a női energiát.

Ennek az állításnak azonban semmilyen tudományos háttere nincs. 2018-ban a cég 145.000 dollárt fizetett, miután beperelték őket, mivel semmilyen tudományos bizonyítékkal nem tudtak szolgálni a hirdetett termék hatékonyságával kapcsolatban.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here