Ha úgy érzed, a kapcsolatotok már komolyabb szakaszba lépett és kimondod a bűvös “szeretlek” szót, a párod többféleképpen is reagálhat rá. Ha annyit mond rá, hogy “köszönöm” vagy csak kínos csönd következik, egy egész világ omolhat össze benned. Ha azon tűnődsz, vajon a másik ember olyan őszinte-e veled, mint ahogy azt reméled, vagy csak képtelen nyíltan felvállalni az érzéseit, segítünk.
Ezekből az apró jelekből tudhatod, ha a párod csak színleli a szerelmet irántad.

1. Többet hangoztatja a szeretetét a barátai előtt és közösségi oldalakon, mint a magánéletben.

Képeket posztolni arról, hogy milyen tökéletes kapcsolatban éltek és milyen remek pár vagytok, a bizonytalanság jele. Ha a párod csak akkor figyelmes és kedves veled, mikor a barátaitokkal vagytok, az intő jel. Otthon is kellene hogy foglalkozzon veled. Ha a kedves gesztusai négyszemközt eltűnnek, akkor csak a külvilágnak akarja mutatni, hogy mennyire jó társ.

Valószínűleg a kapcsolat sikeressége alapján méri a boldogságot. Ha a kommentek igazolják számára, hogy ti mennyire nagyszerű páros vagytok, attól ő boldog lesz. Úgy érzi, a kapcsolatotok egészen addig sikeresnek tekinthető, míg a külvilág annak értékeli.

2. A beszélgetéseitek üresek.

Egy egészséges, mély kapcsolatban mindkét félnek van igénye arra, hogy magáról és a külvilágról beszélgessen. A te párod mégsem kezdeményez beszélgetést, csak ha éppen szüksége van valamire. Mikor pedig te kezdeményeznéd, teljesen érdektelennek tűnik a mondandód iránt. Semmihez nem szól hozzá, szerinte unalmas, amit beszélsz.

3. Megpróbál megváltoztatni téged és a szokásaidat.

Mindkettőtöknek lehetnek olyan tulajdonságai, amit a másik nem szeret. A színlelt kapcsolatokban az egyik fél megpróbálja megváltoztatni ezeket a másikban. Tulajdonképpen arra kér, hogy mondj le önmagadról. Saját magát föléd helyezi, és ha nem felelsz meg az igényeinek, bajban leszel.

4. Nem működik együtt veled, hogy megoldást találjatok a problémákra.

A konfliktusok és az egyet nem értések gyakoriak a párkapcsolatokban, a megoldásukhoz pedig mindkét félre szükség van. Vállalni kell a felelősséget és valahol középen találkozni. Ha a párod erre egyáltalán nem hajlandó, csak elsétál és várja, hogy lenyugodj, akkor egyszerűen nem érdekled sem te, sem a problémáid.

Nem törődik az érzéseiddel, azzal sem, hogy megbánt. Egy szerető partnernek fontos, hogy ne bántson meg és hogy a gondokat együtt tudjátok megoldani.

5. Nem te vagy számára az első.

A partnered túl gyakran mondja le a programjaitokat, és gyenge magyarázatokat hallasz tőle. Elmondja, hogy mennyire bántja ez őt, de nem tehet róla, hogy így alakultak a dolgok. Ha ez túl gyakran és túl hosszú időn keresztül fordul elő, feltehetően nem vagy számára annyira fontos, mint kellene.

Ha azt kéri tőled, hogy menjetek el együtt egy kirándulásra, akkor minőségi időt próbál együtt tölteni veled. Akár még a programjait is átszervezi, csak hogy veled lehessen, ha igazán szeret.

6. Túl sokszor beszél az exéről.

Van rá esély, hogy a párod még nem tette túl magát az előző kapcsolatán, és te csak pótlék vagy számára. Erre rájöhetsz abból, ha túl sokat beszél az exéről, vagy ami még rosszabb, összehasonlít vele téged. Ilyenkor egyértelmű, hogy a szíve és a feje is benne ragadt a korábbi kapcsolatában. Lehet, hogy tőled csak azt várja, hogy felturbózd az önértékelését, amit a szakítás lerombolt.

Egy másik jel, ami arra utal, hogy a szíve még másé, ha nem néz a szemedbe. Ölelni ölel, hiszen ez vagy más testi kontaktus nem kívánja meg tőle, hogy a gondolatai is jelen legyenek. Viszont a szemkontaktus kerülése arra figyelmeztet, hogy lehet, hogy gondok vannak a kapcsolatodban.

7. Nem tervezi veled a jövőt.

Egy mély és komoly kapcsolatban természetes, hogy előbb-utóbb szóba kerülnek a jövőbeli tervek. Nemcsak gyerekekről és házasságról, de akár egy utazásról, nyaralásról is. Ha a párod teljesen közömbös, mikor erről beszéltek, valószínűleg az elköteleződéssel vannak gondjai. De lehet, hogy ilyesmire még nem is gondolt, ami még rosszabb.

8. Szeret felvágni.

A dicsekvésre nem csak a közösségi oldalakon van lehetőség. Azzal is fel lehet vágni, hogy valaki csak drága ruhákat hord vagy kizárólag exkluzív éttermekbe és bárokba jár. Akár veszekedés is lehet ebből, ha te nem vagy hajlandó ennyi pénzt költeni ezekre a külsőségekre. Ha pedig nem elégíted ki a párod extravagáns igényeit, az érzései máris halványodni kezdenek irántad.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

3 hozzászólás

  1. Volt pár évig egy kedvesem. Tkp. nagyon jól megvoltunk, volt egy kb. 5 éves kisfia. Úgy éltünk, mint egy család. De amikor egy nap alatt 25x beszélt a gyermeke apjáról, akkor én összecsomagoltam és taxival hazamentem, ez általában már éjjel volt. Miért 25? Nem tudom 😀 Ezt az évek alatt 6x csináltuk meg, azóta beszélni sem vagyok hajlandó vele. Szerettem volna egy normális családot, de így nem megy

  2. Igen így tényleg nem megy, ha nem vagy hajlandó beleállni egy problémába és jelezni hogy ez neked nem jó. És megoldás, megbeszélés helyett inkább elmenekülsz. Ha egyékbént nem volt más probléma, hisz írod, hogy mint egy család éltetek együtt, akkor gondolom nem volt. Minden a kommunikáción múlik. Ahol ez hiányos, ott megoldás sincs.

  3. Van amikor fölösleges a beszéd. Ha érzed a másikon, hogy valaki más mellett szívesebben lenne…
    A legjobb, amit tehetsz, hogy emelt fővel elsétálsz (még akkor is ha fáj).

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét