Aki fogyni akar, annak általában a futás jut először eszébe a különböző mozgásformák közül. És ez valóban hatékony módszer: ha egy 70 kg-os ember 8 km/h-val fut 30 percig, kb. 298 kalóriát égethet el. De vannak, akik nincsenek oda a futásért. Talán az ízületeik vagy a térdük nem bírja, de lehet, hogy egyszerűen csak unalmasnak találják.
A következő gyakorlatok olyan alternatívát jelentenek, melyekkel több zsírt égethetsz, mintha futnál.

1. Ugrókötelezés – 372 kalória

Nemcsak a gyerekek játéka az ugrókötél, hanem az egyik leggyakoribb edzésformája a sportolóknak. Nagyon jó kardió gyakorlat, de javítja a koordinációt is. Mivel többféleképpen is lehet csinálni, bárki bevetheti a saját trükkjeit ennél a gyakorlatnál.

2. Úszás – 409 kalória

Az úszás nagyon jó kalóriaégető mozgás, mellyel számos betegség is megelőzhető. Hatékony cukorbetegség, stroke és más szívproblémák kockázatának csökkentésében. Közben erősíti az izmokat, de nem terheli a térdet és az ízületeket.

3. Sziklamászás – 409 kalória

Izgalmas módja a kalóriaégetésnek. A sziklamászás a test összes izmát megmozgatja, és még a mentális egészségre is jótékonyan hat. Fokozza a koncentrációt.

4. Kerékpározás – 614 kalória

Hogy mennyi kalóriát tudsz elégetni a kerékpározással, az nagyban függ az edzés intenzitásától. Hatékonyabb lehetsz, ha sprinteket is beiktatsz a biciklizésbe. Amellett, hogy kitűnő edzésforma, jót tesz a szívnek és az izmoknak, még környezetbarát közlekedési mód is.

5. Step aerobic – 372 kalória

Az aerobic az egyik legnépszerűbb mozgásforma, amihez általában hangulatjavító, tempós zene is társul. Nemcsak zsírt égethetsz vele, de javíthatod a keringési rendszer állapotát is. Mivel a step aerobic nem terheli az ízületeket, ideális mozgásforma csontritkulásban szenvedőknek is.

6. Elliptikus tréner – 335 kalória

Az elliptikus trénerrel az egész testünket edzhetjük. Formálja az alsó részeket, mint a vádli, a fenék, a combok, és a felsőtestet is, a karokat, a hátat és a mellizmokat. Mivel kíméletes gyakorlat, lehetőséget ad a várandósoknak is arra, hogy formában maradjanak.

7. Négyütemű fekvőtámasz – 316 kalória

Az egyik legnépszerűbb gyakorlat, melynek során a saját testsúlyoddal edzel. Az egész testet megmozgatja, minden izom részt vesz a munkában, így akár percenként 10 kalóriát is el lehet égetni vele – intenzitástól függően.

8. Kézilabda – 446 kalória

A sport nemcsak a versenyzésről szól, de kitűnő edzés is. A kézilabdázás pedig az egyik leginkább kalóriaégető valamennyi sportág közül, mivel a játékosok folyamatosan mozognak meccs közben.

BÓNUSZ: Játék a gyerekekkel – 372 kalória (1 óra alatt)

Nem kell feltétlenül fitneszben gondolkodnunk, ha fogyni szeretnénk. 1 óra játék a gyerekekkel elég ahhoz, hogy megfelelő mennyiségű kalóriát égess el. Ez nagyon jó hír azoknak a kisgyerekes anyáknak, akiknek nem jutna idejük edzőterembe járni.

Megjegyzés: A fenti adatok egy 70 kg körüli ember átlagos kalóriaveszteségét mutatják 30 perces edzés során.

Szeretsz futni? Mikor szeretsz edzeni, reggel vagy este? Miért?

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer és a NJD fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here