Egyesek szerint az emberi placenta sok jótékony hatást tartogat az anya számára, bár erre a tudomány még nem talált bizonyítékot. A sztárok között is sok olyan anyuka van, aki szülés után úgy döntött, elfogyasztja a saját méhlepényét, tapasztalataikat pedig a nagyvilággal is megosztották. Van, aki tabletta formájában fogyasztotta, és van olyan is, aki smoothie-ként, és azt állította, hogy finom volt.
8 híres anyuka beszámolóját olvashatod arról, milyen is a placenta.

1. Mayim Bialik

46 éves színésznő blogjában számolt be a tapasztalatairól. “Megettem a méhlepényemet. Nem vagyok rossz ember, sem őrült” – írta. Hozzátette azt is: “Az ember az egyetlen emlős, amelyik úgy döntött, hogy felhagy a placenta elfogyasztásának szokásával. Az emlősök számára előnyös az elfogyasztása, így lettünk megalkotva.”

A kétgyermekes anyuka azt is leírta, hogy a méhlepénye ízét finomnak találta.

2. Kourtney Kardashian

A 43 éves celeb három gyermek édesanyja, de csak a harmadik szülése után fogyasztotta el a saját placentáját. Úgy tűnik, tetszett neki a dolog. Kourtney a közösségi oldalán osztott meg fotót a kapszulákról, és ezt írta hozzá: “Szomorú leszek, ha elfogynak a placentakapszuláim. Teljesen megváltoztatták az életemet.”

3. January Jones

A 44 éves színésznő 2011-ben szülte kisfiát, majd sietett is vissza a munkába, a Mad Men forgatására. Jones szerint a placenta elfogyasztása sokat segített abban, hogy gyorsan vissza tudjon menni dolgozni. Szerinte ez a legtermészetesebb dolog, amit minden anyának meg kellene tennie. “Mi vagyunk az emlősök közül az egyedüliek, akik nem eszik meg a saját placentájukat.”

4. Alicia Silverstone

A 46 éves színésznő fia 2011-ben született. Silverstone elmesélte, hogy a placentát kapszulák formájában, ajándékként kapta, és nagyon örült neki. Boldogságkapszuláknak hívta őket. “Nagyon szomorú voltam, amikor elfogytak. Tényleg segítettek nekem.”

5. Katherine Heigl

A 43 éves színésznőnek két örökbefogadott és egy vér szerinti gyermeke van. Miután megszülte fiát, egy cégre bízta a méhlepényét, akik lefagyasztották és megszárították, majd kapszulákat készítettek belőle.

6. Nikki Reed

A 34 éves színésznőnek Ian Somerhaldertől született egy fia. Egy olyan fotót posztolt magáról, amin a kezében tart egy üvegcsét, amelyben kapszulák vannak. Ezt írta hozzá: “A placentakapszulák utolsó napja. Még nem akarok búcsút venni tőlük.”

7. Chrissy Teigen

A 36 éves modell és tévés személyiség szülés után enyhe depresszión esett át. Ezért döntött úgy, hogy a második szülése után már elfogyasztja a placentáját, hogy megelőzze ezt a helyzetet. Teigen viccesen így mesélt erről: “L. A.-ben ez teljesen normális. Itt megsütik. Az enyémből is kaphatsz.”

8. Hilary Duff

A 36 éves színésznő 3 gyermek édesanyja. Elmesélte, hogy smoothie formájában ő megitta a placentáját a második szülését követően: “Életem legfinomabb smoothie-ja volt.” Hozzátette: “10 éves korom óta nem ittam ilyen finom smoothie-t. Tele volt kalóriával, gyümölcslével és gyümölcsökkel és mindenféle finomsággal.”

BÓNUSZ: Matthew McConaughey és Camila Alves

Ahelyett, hogy kapszulaként vagy smoothie formájában fogyasztotta van el, Camila Alves és párja, Matthew McConaughey más utat választottak. Tápanyagként használták fel egy mangófához, amit elültettek.

Matthew így mesélt erről: “A mangófánk először 9 év után hozott termést. Akkor már családként ültünk le, és fogyasztottuk el a gyümölcsét. Együtt ettünk, és ünnepeltük a legidősebb fiunkat.”

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here