Madonna egy popikon, aki művészetével, stílusával és személyiségével soha nem félt feszegetni a határokat. De ha a családról van szó, mintha egy másik ember lenne. 6 gyerekkel – köztük 2 sajáttal és 4 örökbefogadottal – nagyon is sokat ad a fegyelemre, olykor igen szigorú szabályokat alkalmaz, melyeken talán meg is fogsz lepődni.
Bemutatjuk Madonna meglepő, átlagosnak kicsit sem mondható nevelési módszereit.

Fia az ő ruháit is hordja.

16 éves, örökbefogadott fia, David Banda úgy tűnik, éppen olyan divatérzékkel van megáldva, mint híres anyukája, aki bátorítja őt ezen a téren is. Madonna elmesélte, hogy szerinte fiában megvan az a faktor, ami egy napon igazi sztárrá teheti őt. Hozzátette: “Bármilyen ruhát felvesz, és jól néz ki benne. Még az én ruháimat is felveszi, és jobban állnak rajta, mint rajtam.” A büszke mama arról is beszélt, hogy a fia női ruhákat is hordhat, hiszen azokban is jól néz ki.

Semmi randizás 18 éves koruk előtt.

A merész és felszabadult személyiségéről közismert Madonna úgy tűnik, lányai szerelmei életével kapcsolatban jóval szigorúbb. Egyszer elmesélte, hogy legidősebb lánya, a 25 éves Lourdes a nagykorúságáig nem randevúzhatott. “Lourdes-nál szó sem lehet a fiúkról 18 éves koráig.”

Semmi édesség. Semmi só. Semmi tejtermék.

A sztár szigorú makrobiotikus diétát követ, melyben elsősorban zöldségek, hüvelyesek és diófélék szerepelnek. Ügyel arra, hogy a gyerekei is így táplálkozzanak, nem fogyaszthatnak tartósítószert, sót, édességet, csokoládét és semmilyen tejterméket. A gyerekek csak az exe révén juthatnak némi finomsághoz: “Amikor megjön apa, akkor kapnak csokit.”

Mindig vele kell lenniük.

A gyakorlatias anyuka a lehető legjobban igyekszik gyerekein tartani a szemét, még akkor is, ha éppen a világ körül utazgat és nagyon be van táblázva. 15 éves fia, Rocco azonban megunta, hogy anyjával utazgasson a turnékra. Fellázadt, és inkább apukájával maradt, aki sokkal lazább, megengedi azt is, hogy legyen barátnője.

Ha még sincsenek vele, folyamatos kapcsolatban kell lenniük.

Amikor a gyerekek a volt férjével vannak, Madonna folyamatosan ellenőrzi őket, és hallani akarja a hangjukat. Egy egész listát adott a szabályokból Guy Ritchie-nek, ami azt is tartalmazza, hogy napi 3-4-szer el kell érnie a fiúkat telefonon.

Nincs tévé. Nincs telefon.

Ezek ma már mindenki életének szerves részét képezik. Viszont a sztár kitiltotta a tévét és a telefont is a házból, a kisebb gyerekeit egyáltalán nem engedi ezekhez hozzáférni. Vacsora után inkább tánccal szórakoztatják magukat.

Ha valaki nem fogad szót, annak súlyos következményei lesznek.

Madonna nem ismer tréfát, ha a szabályairól van szó. Elmesélte, hogy amikor piszkos ruhát talál Lourdes szobájában a padlón, összeszedi az összes ruhát, beleteszi egy táskába, és addig nem adja vissza őket, míg lánya tökéletes rendet nem tart a szobájában. Azt is elmondta, hogy Lourdes-nak mindennap ugyanabban a ruhában kell iskolába mennie egészen addig, míg meg nem tanulja a leckét.

Csak Kabbala vizet szabad.

A sztár csak olyan vizet fogyaszt, amit egy kabbala vallási vezető megáldott. A víznek palackja 5 dollárba kerül. Havonta 10.000 dollárt költ arra, hogy kiszállítsák neki ezt a vizet, bárhol is jár a világban. Elvárja, hogy gyerekei is kövessék a példáját, ezért sem szűrt vizet, sem csapvizet vagy bármilyen másik márkájú vizet nem ihatnak.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

1 hozzászólás

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét