Egy statisztika szerint a nők 51%-a átlagosan napi 2,6 órát tölt házimunkával. Ez nagyon sok idő. Éppen ezért jönnek jól az olyan trükkök, melyekkel a házimunkának könnyebben és gyorsabban lehet a végére érni.
Hogy ezentúl profiként takarítsd az otthonod, fogadd meg a következő tippeket.

1. Használj szárítógépbe való kendőt.

Miután kivetted őket a gépből, ne hajítsd a kukába. Nagyon jól használhatod őket törölgetéshez az egész házban. Megtisztíthatod velük a tükröket, a csapokat és a zuhanyfejet, a WC-t, a szegélyléceket.

2. Tisztítsd meg a vasaló talpát sóval.

A többségünk legalább egyszer megégeti magát vasalóval. Hogy enélkül is megtisztíthasd a vasaló talpát, több evőkanálnyi sót szórj egy puha ruhára. Ezen menj át többször a vasalóval, míg az összes folt el nem tűnik róla. Várd meg, míg a vasaló kihűl, majd egy nedves ruhával törölgesd át a talpát.

3. Így tisztítsd meg az elszívó szűrőjét.

Mikor tisztítottad meg utoljára? Valószínűleg nálad sem heti program az elszívó szűrőjét letakarítani, de egy okos módszerrel most újjávarázsolhatod, ha eddig elhanyagoltad. Szükséged lesz vízre, fél bögre szódabikarbónára és egy nagy serpenyőre. Tégy annyi vizet a serpenyőbe, hogy a szűrőt elfedje. Forrald fel, majd keverd hozzá a szódabikarbónát és várj néhány percet. A szűrő újjá fog születni.

4. Készíts saját sütőtisztítót.

Ha spórolni szeretnél, itt egy takarékos megoldás a drága tisztítószerek helyett. Amire szükséged lesz hozzá: 4 evőkanál mosogatószer, 2 dl ecet, 1 l langyos víz, 1 dl citromlé. Fújd be vele a sütőt és hagyj neki időt, hogy hasson.

5. Padlótisztítás fekete teával.

A fekete teát nemcsak inni jó, de tökéletes tisztítószer a fapadlók számára. Sokan a tükröket és az üveget fényesítik vele, de azt kevesebben tudják, hogy a fára ugyanilyen hatással van. Végy 4 filter fekete teát és forrald fel vízben. Hagyd őket állni minél tovább. Ha a padlód színe világosabb, akkor ne főzd túl sokáig. Kész is a tisztítószer, csak moss fel vele.

6. Tedd ragyogóvá a mosogatógépet ecettel.

Csak sima ecetre lesz szükséged ehhez. Ennek antibakteriális és zsíroldó hatása is van, megszabadítja a mosogatógépet a foltoktól és lerakódásoktól. Miután lefuttattad a programot, töröld át a gép belsejét ecettel. Majd tölts bele ecetet, és indíts el egy rövid programot.

7. Így tisztítsd meg a fa vágódeszkát.

Mivel napi rendszerességgel használatban van, nem csoda, hogy tele van baktériumokkal. Hogy alaposan megtisztítsd, használj citromot, ecetet és szódabikarbónát. Szórd be a vágódeszkát szódabikarbónával, majd dörzsöld át egy félbe vágott citrommal. Ezután egy ecetes ronggyal törölgesd át, majd vízzel öblítsd le.

8. A mikró megtisztítása vegyszerek nélkül.

Szükséged lesz egy kis tálra, 2 csepp citrom illóolajra, 2 evőkanál vízre és egy szivacsra. A kis tálba tedd bele a vizet és az illóolajat, majd tedd a mikróba magas fokozatra 1 percre. Ezután tedd a szivacsot a tálba. Ha a szivacs minden folyadékot magába szívott, törölgesd ki vele a belsejét.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer és a NJD fordításában.

Érdekes volt? Kövess a Facebookon!

Köszönjük szépen!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here