Ahogy öregszünk, az arcizmaink gyengébbekké válnak és a bőrünk megereszkedik. Sok nő ekkor dönt úgy, hogy plasztikai sebészhez fordul. Mi hiszünk abban, hogy mindig jobb előbb a természetes megoldásokat keresni, mint például az arcjóga. Ha ezt rendszeresen gyakorlod, megelőzheted a ráncok kialakulását és lelassíthatod az öregedési folyamatot.
Hogy a bőröd üde és feszes legyen, ismerd meg ezt a 8 gyakorlatot, melyeket bármikor végezhetsz.

1. Nyelvgyakorlat a fiatalosabb nyakért.

Ezzel a gyakorlattal erősítheted a nyaki bőrizmot, ami a nyak elején található. Hajtsd hátra a fejed, és lassan nyomd a nyelved a szájpadlásodhoz. Ha helyesen csinálod, érezni fogod a nyakizmaid feszülését. Hajtsd vissza a fejed természetes helyzetbe, és 10-szer ismételd a gyakorlatot.

2. Erősítsd az arcizmokat kanálemelgetéssel.

A kanál nyelét tedd a szádba. Próbáld megemelni, majd visszaengedni a kanalat úgy, hogy közben kizárólag az állkapocs izmait használod. Többször ismételd, majd próbálj meg mosolyogni a kanállal a szádban. Tartsd meg ezt a pózt 10 másodpercig, hogy az orcád feljebb emelkedjen és a nyakizmaid erősödjenek.

3. Szemöldök megemelése a fiatalosabb kinézetért.

Mikor a homlokbőr elkezd megereszkedni, a szemöldök is lejjebb kerül. Ezt megelőzheted, ha a mutatóujjadat a szemöldök és a szemhéj közé helyezed, és a homlok izmainak segítségével a lehető legmagasabbra emeled a szemöldökeidet, miközben ezzel egy időben a szemöldök alatt a bőrödet lefelé húzod az ujjaiddal. 10-szer ismételd reggel és este. Ne feledd, a szemkörnyéki bőr nagyon érzékeny, ezért ne fejts ki túl nagy nyomást.

4. Ránccsökkentés a szem körül a V-gyakorlattal.

Egy nagyon népszerű gyakorlat ez a szemkörnyéki ráncok ellen. A mutató- és középső ujjaddal érintsd meg a szemöldököd két végét. Finoman nyomd az ujjaiddal a bőrt, és nyújtsd a szemöldököt. Ezután nézz fel a mennyezetre, és emeld fel az alsó szemhéjadat. 7-szer ismételd, naponta egyszer végezd a gyakorlatot. Ezzel nemcsak a ráncok fognak csökkenni, de a szem körüli puffadástól is megszabadulhatsz.

5. Arcfeszesítés bohóc arccal.

Ezzel a gyakorlattal az egész arcot feszesebbé teheted. Húzd a szádat széles vigyorra, közben szorítsd össze az ajkaidat. Szívd be az ajkaidat, az álladat nyomd lefelé az ujjaddal, miközben az ajkaid zárva vannak. Ebben a helyzetben ismételd meg a nagy vigyort, és tartsd meg 5 másodpercig. Naponta 10-szer végezd a gyakorlatot a legjobb eredmény eléréséhez.

6. Ajkak összeszorítása.

Ezzel a gyakorlattal kitűnően formálhatod az arcizmokat. Az ajkaiddal szorosan zárd össze. Csúsztass egy kanalat az ajkaid közé, és nyomd össze őket. Mindkét kezedet használva próbáld kihúzni a kanalat az ajkaid közül. Tartsd meg ezt a pózt néhány másodpercig, mielőtt elengeded. Még 4-szer ismételd, hogy feszítsd a bőrt a szád környékén.

7. Mosolyogj, hogy simább legyen az arcod.

Ez a gyakorlat csodákat tud művelni az arcoddal. Kissé nyisd ki a szádat, a fogaidat szorosan burkold be az ajkaiddal, majd mosolyogj olyan szélesen, ahogyan csak tudsz. A mutatóujjadat tedd az álladra, a fejedet hajtsd hátra, hogy a szád kinyíljon, majd térj vissza a természetes helyzetbe. Mindennap 7 ismétlést végezz. Ettől a gyakorlattól feszesebb lesz a bőr, főleg az orcáknál.

8. Az arc alsó részének megemelése kanál segítségével.

Még egy kanalas gyakorlat, ami feszesíti és megemeli az arc alsó részét, és visszafordítja a száj lefelé görbülését. Hajtsd hátra a fejed, és nyújtsd kifelé az alsó ajkad. Tégy egy kanalat az alsó ajkadra, és próbáld megemelni ezt az ajkadat rajta a kanállal. Néhány másodpercig tartsd meg ezt a pózt. Hogy lásd a változást, 5-ször ismételd a gyakorlatot.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét