Tanulmányok szerint az egészséges apa-lánya kapcsolat közvetlen hatással van a gyermek önbecsülésére és tanulmányi eredményeire. Bár a lányos apáknak általában nem könnyű, hiszen sosem látták a dolgokat egy nő szemszögéből, mindig varázslatos figyelemmel kísérni, hogy milyen hatással van a lánygyermek az apukájára.
Apa és lánya között a kötelék igazi kincs. A következő sztárok is büszkén mondják el magukról, hogy lányos apukák.

1. Will Smith

Ő maga szigorú apa mellett nőtt fel, ezért alakult ki benne, hogy sikert csakis nagy fegyelmezettséggel és kemény munkával lehet elérni. Mikor egyetlen lánya, Willow úgy döntött, felfüggeszti a turnéját, Will dühös lett és összeveszett lányával. Ellenkezése kifejezéseként Willow ekkor leborotválta a haját. Ezt Will figyelmeztető jelként fogta fel, ekkor ébredt rá, hogy szigorral csak eltaszítja magától a gyerekeit. Bevallotta: “Ráébredtem, hogy mennyire utálni fog az, akinek az életére rákényszerítem a saját akaratomat.”

2. Dwayne Johnson

3 lánygyermek apukája. Apák napján azt írta közösségi oldalán: “Minden férfi fiút szeretne, de minden férfinak szüksége van egy lányra. A lányaim nagyon jól kiegyensúlyozzák az életem” – mondta.

A hollywoodi szupersztár kifejezi a szeretetét gyermekei iránt, amikor csak lehetősége van rá. Második lánya 4. születésnapján ezt írta: “Szavamat adom, hogy szeretni foglak és vigyázni fogok rád, amíg csak élek.”

3. Mark Wahlberg

Mikor az 50 éves színészre gondolunk, először a szerepei jutnak eszünkbe és a vagány, kissé mogorva személyisége. De úgy tűnik, otthon Mark Wahlberg igazi lágyszívű lányos apuka, aki még azt is türelmesen viseli, ha a lánya kifesti a körmeit.

4. Tim McGraw

A countryénekes lányos apuka, 3 lánygyermeke van, és ez nagyon boldoggá teszi.

Őszintén beszélt arról, milyen ennyi nő között élni: “Sokkal jobb emberré tettek engem. Már másként látom a dolgokat. Sok mindenre megtanítottak az életről és arról, hogyan legyek férfi.”

5. Jamie Foxx

Az 54 éves színész 2 lányt nevelt fel egyedülálló apaként. Bevallotta, hogy meg kellett tanulnia, hogyan legyen jó apa. Az egyik legfőbb lecke, amit tanult, az volt, hogy mindig ott kell lennie a lányai mellett, és őket kell az első helyre tennie az életében. Elismerte, hogy sokszor a pénzzel próbálta pótolni az elvesztett időt. De az idősebb lánya egyszer azt mondta neki: “Nem kedvellek. Ha azt mondod, hogy ott leszel, akkor legyél is ott.” Ez felnyitotta Jamie szemét.

6. Thomas Rhett

A countryénekes és dalszerző 4 gyermek apukája, akik közül a legidősebbet örökbe fogadták. Elmesélte, hogy lányaitól mindennap olvadozik: “Van abban valami, hogy más lányos apukának lenni. Azt hiszem, meglágyították a szívemet, sokkal türelmesebbé váltam.”

7. Jimmy Fallon

A tévés személyiség és komikus 2 lány apukája. Elismerte, hogy lányai a gyenge pontjai: “Még a legférfiasabb fickó is puhány lesz, ha lányai vannak. Az apák azonnal szerelmesek lesznek a lányaikba, és mindent elnéznek nekik. Tehát az anyukának kell a szigorúbbnak lennie, ha lánygyerekekről van szó.”

8. Chris Hemsworth

Az ausztrál színésznek ikerfiai és egy lánya van. Miután India első gyermekként megszületett, a színész ezt mondta a szülőségről: “A legjobb dolog, amiben valaha részem volt.” Ehhez azt is hozzátette, hogy a lánya körül forog az élete: “Mikor munkában vagyok, rá gondolok, mikor nem dolgozom, vele vagyok.”

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here