Manapság sajnos nem lehet egy ház teljesen biztonságos és betörésbiztos. De ha bevetsz néhány kisebb újítást, megóvhatod az értékeidet a betörőktől. A következőkben bemutatunk 8 titkos trükköt, amivel még a legokosabb betörőt is átverheted.

8. Egy lyukas könyv

A filmeknek és a televíziós műsoroknak köszönhetően, ezt a trükköt biztosan mindenki ismeri. Kissé könnyen észrevehető csapdának tűnhet, ám tökéletesen működik, ha sok könyvvel teli polcod van. Akár online is vásárolhatsz egy ilyen lyukas könyvet, vagy magad is elkészítheted.

7. Kamukő

Egy kőnek tűnő rejtekhelyen tökéletesen elfér egy pótkulcs. Csak úgy mint az előző csapdát, ezt is elkészítheted saját magad. Egy átlagos kőhöz ragasz hozzá egy apró, műanyagüveget, majd ásd el úgy, hogy csak a kő legyen látható.

6. Falióra széf

Egy újabb szokatlan hely, ahol elrejtheted az apró értékeidet. Egy szokványos faliórát is használhatsz, ha elegendő hely van benne, tedd a dolgaidat a hátsó panel alá. Ha nincs elég hely, kartonból készíts egy extra panelt a hátuljára. Használd a képzelőerőd, s minden értéked biztonságban lesz!

5. Szellőzőnyílás széf

A modern, nyomozós filmekben már láthattad ezt a trükköt. A mozifilmeknek hála, olyan népszerűvé vált, hogy néhány cég már készít ilyen titkos széfeket a szellőzőnyílásokba, s árulják is őket.

4. Kinti hőmérő

Egy szokványos kinti hőmérő sokkal többre használható, mint azt eredetileg tervezték. Ha elég hely van benne, akár a pótkulcsodat is elrejtheted benne.

3. Konnektor széf

Egy titkos konnektor széfben megóvhatod az értékeidet a házadba betörő tolvajoktól. Egy betörőnek biztosan nem lesz ideje minden konnektort ellenőrizni, főként, ha egy régi szekrény, vagy épp egy nehéz kanapé mögötti konnektorba dugod az értékeidet.

2. Rejtekhely az ajtó tetején

Gondoltál már valaha arra, hogy az ajtó tetejére rejtsd az értékeidet? Nem, még én sem! Fúrj a faajtód tetejének sarkába egy lyukat, majd egy apró fémtartóba tedd bele a dolgaidat, s helyezd el a tartókát a lyukban. Később, egy egyszerű mágnessel kiszedheted az értékeidet.

1. Hamis csipszes doboz

Már online is kaphatók a titkos rejtekhellyel ellátott dobozok, vagy készíthetsz magadnak egy chipses dobozból. Távolítsd el egy csipszes doboz alját egy egyszerű konzervnyitó segítségével, majd vágj ki egy karikát kartondobozból, s ragaszd bele a doboz aljába. Tedd az értékeidet egy befőttesüvegbe, majd az üveget helyezd el a csipszes doboz aljába.

BÓNUSZ: Rejtekhely egy izzadásgátló stiftben

Ez egyértelműen az egyik legmegfizethetőbb, ugyanakkor legszokatlanabb trükk az olyan apró értékek elrejtéséhez, mint az ékszerek vagy a készpénz. Mindössze annyit kell csinálnod, hogy kiszeded a stift tartalmát, s kettévágod. Helyezd el a stiftben az értékeidet, majd az előre kettévágott izzadásgátlót tedd vissza rá.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

2 hozzászólás

  1. Manapság a betörők mindent visznek: falióra hőmérő izzadtsággátló stift. Könyveket is átlapozzák, szellőzőrácsot leszedik.

  2. Hála a cikknek, most már egyiket sem lehet biztonsággal használni, hiszen sok ezren olvashatták, köztük a betörők is. 🙂

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét