Az idők során a női szőrzet tabuvá vált, a nők többsége rengeteg időt és pénzt áldozott arra, hogy testét szőrtelenítse. Szerencsére azonban egyre több sztár kezdi el hirdetni, hogy a testszőrzetben a nők esetében sincs semmi kivetnivaló. Ők inspirálnak másokat arra, hogy ha nem szeretnének, nem muszáj szőrteleníteniük.
Bátor és magabiztos női sztárok következnek, akiket a legkevésbé sem érdekel, hogy szőrösek.

1. Ashley Graham

A háromgyermekes szupermodell megosztott magáról egy fotót, amin felemeli a kezét, így jól látszik, hogy szőrös a hónalja. A kép röviddel első gyermeke születése után készült. Elmondta, hogy egyáltalán nem szégyenkezik a szőre miatt, és újdonsült anyaként sokkal fontosabb dolgai vannak, mint a szőrtelenítés. “Tegye fel a kezét, aki szintén nem tudta, hogy saját magának is fog pelenkát cserélni. Senki nem beszél arról, hogy milyen az újdonsült anyukák felépülése és gyógyulása. Nem volt könnyű” – írta.

2. Emily Ratajkowski

A topmodell bővebben is írt a nőiességhez való hozzáállásáról. “Hogy szőrtelenítek vagy meghagyom a szőrt a testemen, az csakis tőlem függ. Számomra a testszőrzet egy újabb lehetőség a nőknek arra, hogy éljenek a választás jogával. Ez a választás pedig azon múlik, hogy hogyan érzik jól magukat és milyen a viszonyuk a szőrükhöz.”

3. Madonna

Ő volt az egyik legelső sztár, aki bátran megmutatta a testszőrzetét. Egy szelfit osztott meg Instagramon, amihez ezt írta: “Hosszú szőr, engem egyáltalán nem érdekel!” Elmesélte, hogy felnőtt korábban nem volt hajlandó szőrteleníteni. “Középiskolában láttam, hogy a menő lányok mennyi mindent megtesznek, hogy tetszenek a fiúknak. Tudtam, hogy ez nem az én utam. Úgy döntöttem, éppen az ellenkezőjét fogom tenni, ezért nem sminkeltem magam, nem csináltam magamnak frizurát, és nem szőrtelenítettem. Szőrös a hónaljam” – mondta.

4. Julia Roberts

1999-ben a vörös szőnyegen mutatta meg hónaljszőrét. “Ez a fotó élénken él az emlékezetemben. Az történt, hogy nem számítottam rá, hogy a ruhám ujja nem fogja eltakarni a hónaljamat. Ráadásul integettem is. Szóval, ez nem konkrétan egy állásfoglalás volt, inkább csak annyi, hogy én is ember vagyok.”

5. Adele

Egyszer arról kérdezték, hogy exbarátja, Simon Konecki nem bánja-e, hogy nem borotválta a lábát egy hónapig. Így felelt: “Mindegy volt, hogy bánja-e. Nincs az a férfi, aki megmondhatná nekem, hogy borotválkozzak vagy sem. Mindenki legyen elfoglalva a saját szőrével” – mondta.

6. Amandla Stenberg

2018-ban büszkén mutatta meg szőrös hónalját a vörös szőnyegen. A nem bináris színésznő elmondta, hogy jól érzi magát a testében, és ez segített neki a nemi identitásában is. “Azt hiszem, a nemek olyan értelemben, ahogyan az ma él a társadalmunkban, nem léteznek. Már korábban is mondtam, hogy a férfi vagy női megszólítás helyett én a többes számot helyesebbnek tartom” – osztotta meg.

7. Bekah Martinez

Ő sem félt megmutatni a szőrzetét, és Instagram-oldalán is írt erről. “Úgy mentem el egy vörös szőnyeges eseményre, hogy nem borotváltam le a lábamat. Ez nagy dolog volt számomra. Végre eljutottam odáig, hogy (majdnem) teljesen jól érzem magam. Kb. 1 éve hagytam abba a szőrtelenítést az önszeretet gyakorlásához.”

8. Alyssa Milano

Egy szelfin mutatta meg szőrös hónalját, a képhez ezt írta: “Hónaljszőr, engem nem érdekel.” A természetes szépség fontos a kétgyermekes anya számára. Twitteren is írta, hogy megtanulta elfogadni a hónaljszőrét.

9. Emma Watson

Nem fél olyan témákról beszélni, amiket a legtöbben tabuként kezelnek. “Az Instagram korszakában könnyű megszerkeszteni úgy az életedet, hogy az tökéletesnek látszódjon. De én szőkítem a bajuszomat és szedem a szemöldökömet, és ezt sosem fogod látni, pedig része a rutinomnak. Még mindig sokan szégyent éreznek az olyan dolgok miatt, amiket készülődés közben tesznek, mikor egy törölköző van a fejükre csavarva. Nekem pedig fontos, hogy ezeket se tagadjam le.”

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét