Ha nem vagy benne biztos, hogy valaki szimpatizál-e veled vagy sem, rákérdezni pedig nem mersz vagy nem akarsz, adunk pár tippet. Mikor valaki beszél hozzád, figyeld meg alaposan a testbeszédét, a gesztusait. Ezekből könnyen kiderül, hogy kedvel téged vagy negatív érzelmei vannak feléd.
9 olyan gesztust gyűjtöttünk össze, ami felfedi az emberek valódi érzéseit.

1. A nyakát vakarja.

Ez sokszor bizonytalanságot vagy kételkedést jelez. Lehet a flörtölés egyik jele is, de ha nem erről van szó, akkor figyeld meg jobban. Ha a vállait felfelé húzza a füleihez, mintha be akarná húzni a nyakát, az azt jelenti, hogy nem ért egyet veled vagy nem mondja el neked a teljes igazságot.

2. Összeszorítja az ajkát.

Ha azt látod, hogy valaki összeszorítja az ajkait, az mindig valami rosszat jelez. Ha aközben teszi ezt, hogy beszélsz hozzá, azt mutatja, hogy kényelmetlenül érzi magát a jelenlétedben. Azt is jelezheti, hogy a téma vagy a kérdés nem tetszik neki. Próbálj témát váltani, aztán újból figyeld meg a száját. Ha harapdálja, akkor szorong és így próbálja nyugtatni magát.

3. Fizikai távolságot tart.

Ha valaki hátralép egyet, miközben veled beszél, vagy hátrébb húzódik, akkor fizikai vagy érzelmi távolságot szeretne tőled tartani. Feltehetően nem érzi jól magát a közeledben, ezért eltávolodik. Természetes reakció, hogy elhúzódunk azoktól, akikért nem igazán rajongunk.

4. Hamis a mosolya.

Felismered a nem őszinte mosolyt? Figyeld meg, hogy milyen szögben húzódik mosolyra a szája, és megjelennek-e ráncok a szeme körül. Az őszinte mosolynál az arc számos izma megmozdul. Mikor valaki igazából nevet, például egy viccen, ráncok jelennek meg a szeme körül. A hamis mosolynál nem mozdul meg ennyi izom, ezért is olyan erőltetett.

5. Nem néz a szemedbe.

A szemkontaktus hiánya eleve rossz jel két ember között. Ha ezt tapasztalod, akkor az illetőt vagy nem érdekli a mondandód vagy nem vonzódik hozzád, a kapcsolatotok nem olyan erős, mint azt hitted. Előfordulhat az is, hogy éppen hazudik neked, hiszen a szemkontaktus kerülése annak is a jele, hogy rejteget valamit.

6. Elfordítja a lábfejét.

Ha sem a beszélgetés, sem te nem érdekled az illetőt, nem feléd, hanem más irányba fogja fordítani a lábfejét. Általában a lábfejjel együtt a törzs is elfordul. A szakértők szerint ez szintén a diszkomfort érzet egyik jele.

7. Egyszavas válaszokat ad.

Ha minden alkalommal, mikor kérdezel valamit vagy párbeszédet kezdesz, csak nagyon rövid válaszokat kapsz, akkor az illetőt egyáltalán nem érdekled. Nem bírhatsz rá valakit a beszélgetésre, ha ő ezt nem akarja. A nagyon rövid, 1-3 szóból álló válaszok azt mutatják, hogy csupán udvariasságból felel a kérdéseidre.

8. Megváltozik a hangneme.

A hangnem sokat elárul két ember kapcsolatáról. Mikor valaki hidegen szól hozzád, távolságot akar tartani, és te is úgy fogod érezni, hogy ez a legjobb döntés.

9. A fotel karfáján tartja a kezét.

Ha leültök egy asztalhoz, és a beszélgetőtársad kezei a térdein vannak, akkor izgatottan várja a beszélgetéseteket. Ha viszont a szék karfájára teszi a kezeit, az arra utal, hogy a lehető leghamarabb szeretné elhagyni a helyszínt, mert egyáltalán nem élvezi az ottlétet.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét