Különösen a nők számára az élet sokszor stresszes és kimerítő. Néhány egyszerű trükk jól jön az ilyen helyzetekben.
Lehet, hogy elsőre furcsának tűnik némelyik, de a lényeg, hogy átsegítsen a nehezebb napokon.

1. A menstruációs görcsök csökkentése

Fogj egy radíros végű ceruzát, és masszírozd vele belülről a fülkagyló felső részét 1 percig mindkét füleden.

2. Borotválkozás utáni bőrirritáció elkerülése

Hogy borotválkozás után a lábad ne égjen és ne pirosodjon ki, használj illatmentes borotvahabot vagy szappant, és a borotválkozás utáni második napon radírozd le a bőrödet. Az illatanyagot tartalmazó készítmények gyakrabban okoznak irritációt, ezért jobb, ha kerülöd őket. A borotválkozás utáni bőrradírozás abban segít, hogy a bőr alatt ragadt szőrszálak kiszabaduljanak, így csökken a duzzanatok esélye.

3. Zsíros haj mosása

Ha zsíros hajad van, előbb a balzsamot használd, aztán a sampont. Ez a fordított módszer lehetővé teszi, hogy tápláld és hidratáld a zsíros hajat anélkül, hogy az elnehezedne.

4. Zsíros, olajos foltok eltávolítása

A zsíros foltokat bármilyen ruhából könnyen kiszedheted, ha hintőport szórsz rájuk, majd hagyod, hogy a por magába szívja az olajat. A hintőpor behatol a szálak közé is, így könnyebben tudja felszívni a zsiradékot. Miután egy éjszakára rajta hagytad, másnap puha kefével távolítsd el a hintőport a ruháról.

5. Dezodornyomok eltávolítása

A ruhán számtalan dolog hagyhat foltot, akár a mosószer és az izzadság is. A dezodor szintén képes foltossá tenni a ruhát. Megszabadulhatsz ezektől, ha összekeversz hidrogén-peroxidot, mosogatószert és szódabikarbónát. A keveréket finom sörtéjű fogkefével egyenletesen oszlasd el a folton. Ez a módszer fehér, fekete és színes ruhákon is működik.

6. Nőknek szánt árucikkek

A női termékeket sokszor rózsaszínben gyártják, és az esetek 56%-ban drágábbak, mint a többi. Hogy spórolj, vásárolj férfiaknak szánt termékeket, például borotvát. Ezek nemcsak kevesebbe kerülnek, de általában hatékonyabbak is.

7. Befőttesüveg kinyitása

Ha nem boldogulsz a befőttesüveg tetejével, tedd forró víz alá egy percre. Ezután könnyedén ki tudod nyitni.

8. Leégett ételmaradék eltávolítása a serpenyőből

Ha odaégett valami a serpenyőben, forralj benne vizet, szórj bele szódabikarbónát, majd mosogasd el. A szódabikarbóna kitűnő tisztítószer, mivel enyhén lúgos, ezért a zsírt és más szennyeződéseket könnyen feloldja.

9. Vérfoltok eltávolítása

A hidrogén-peroxid egy fertőtlenítő hatású folyadék, amit vágások és egyéb sérülések kezeléséhez használnak. Napjainkban egyre többször alkalmazzák azonban más célokra is, például takarításnál és foltok ellen. Ha fehér vagy törtfehér színű ruhából szeretnéd kiszedni a vérfoltot, áztasd fél órán át egy vödör víz és 1 csésze hidrogén-peroxid keverékében.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét