Valószínű, hogy a bolhapiaci árusok hamis parfümöt kínálnak neked, de az is előfordulhat, hogy megbízhatónak tűnő üzletekben is hamisítványt akarnak rád sózni. A hamis parfüm vásárlásától nem csak becsapottnak és idegesnek érezheted magad, de az egészségednek is árthatsz, ha ilyet használsz. Szerencsére, több jel is segítségedre lehet, hogy lebuktasd még a legigazibbnak tűnő hamisítványt is.

Ellenőrizd a csomagolást

Az eredeti parfümöket celofánba csomagolják, ami elég vastag, és szorosan fedi a dobozt. Ha úgy látod, hogy a celofán nem szépen illeszkedik a dobozra, az intő jel lehet, hogy hamis parfümöt tartasz a kezedben.

Hibás illesztés

Ha a parfümös dobozon lévő celofán illesztése nem tökéletes – pl. több mint 5 mm széles a két rész fedése, egyenetlen vagy ragasztó maradék van rajta – a parfüm biztosan nem eredeti. Egy valódi parfüm csomagolásának illesztése mindig tökéletes.

Kartondoboz

Az eredeti parfüm csomagolása minőségi kartonból készül, és úgy van tervezve, hogy megvédje az üveget a sérüléstől. Ezért a belseje speciálisan van kialakítva, hogy a parfümös üveget a helyén tartsa.

A kartondoboz mindig fehér, és nem szürkés színű.

Címkék és feliratok

  • Nézd meg a csomagoláson a kör alakban két egymásba fonódó nyilat ábrázoló jelet. Mindig a jobbra mutató nyíl a sötétebb színű.
  • Mikor parfümöt vásárolsz, keresd fel a gyártó cég weboldalát, hogy az ottani információkból tájékozódj a megfelelő csomagolással kapcsolatban. A legkisebb eltérés is a hamisítás tényét igazolja.

Design

A parfümériák polcait végignézve olyan parfümöket láthatunk, melyek megszólalásig hasonlítanak az eredeti változatokra, úgy az illat, mint a külső tekintetében. A trükkös gyártók így próbálják meg átverni a vásárlókat. Légy figyelmes, és alaposan nézd át az üveget, mielőtt megvásárolnád!

A parfüm színe

A híres márkák nem használnak színezőanyagot a parfümkészítés során, ezért az eredeti parfümök színe többnyire világosabb, pasztell árnyalatú. Ha élénkebb színű parfümmel találkozol, azt biztosan mesterséges anyagokkal érték el, tehát a parfüm hamis.

Kupak

Az eredeti parfüm kupakja mindig szimmetrikus (természetesen, hacsak az asszimetria nem képezi az eredeti design részét).

Sorozatszám

  • A sorozatszám az üveg alján van feltüntetve, és soha sem ragasztva van.
  • Ennek a számnak meg kell egyeznie a parfüm dobozának alján található sorszámmal. Ezt vagy belenyomják, vagy tintával nyomtatják rá a dobozra.

Üveg

Az eredeti parfümnek az üvege is jó minőségű, felülete egyenletes és sima. A hamis parfüm üvegén lehetnek egyenetlenségek, kiálló részek.

A csomagolástól kezdve egészen a kupakig az eredeti parfümök minden egyes részlete jól átgondolt tervezési és gyártási folyamat eredménye. Ha alaposan megvizsgálsz egy hamis parfümöt, rengeteg eltérést fogsz találni.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

2 hozzászólás

  1. Ez az egész parfüm hamisítási észlelés úgy nem igaz, ahogy van. Először is, már mindegyik illatszergyártó- és forgalmazó fent van az interneten, tehát a fenti elmondottakat nem lehet ellenőrizni. Másodszor: már mindegyik figyelmeztet, hogy a gyártók befejezték az üvegek celofánba történő csomagolását, tehát a cikk elég régi lehet. Harmadszor: az illatszer színét sem lehet látni. Negyedszer: az nem hamisítás, ha egy-egy betűt beletesznek vagy kivesznek a parfüm nevéből, hiszen, aki normális, az látja, hogy nem azt a nevű terméket akarta megvenni. Egyébként minden stimmel.

  2. Szerintem nagyon hasznos cikk, nekem sokat segített. 🙂 Btw a parfümök doboza még mindig celofánba van csomagolva, szóval ez helyesen volt leírva a cikkben. 🙂
    Az viszont igaz, hogy a dobozból nem mindig lehet magát az üveget kivenni (én pl mostJófogáson találtam egy bontatlan parfümöt, és itt ugye pont az üveget nem tudom megnézni, csak a dobozt.)

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét