Mindenki kényelmes és praktikus fürdőszobára vágyik. De nem könnyű úgy megtervezni, hogy ebben a kis helyiségben minden szükséges holminak legyen helye, és közben ne zsúfoljuk tele. Fontos, hogy a tároláson kívül is maradjon elég szabad helyünk, és ne keltsen rendetlen hatást a fürdőszoba.
A következő hasznos tippekkel otthonosabbá teheted a fürdődet, miközben jobban kihasználhatod a rendelkezésedre álló helyet is.

1. Tükrös szekrény polcokkal

A tükrös szekrények nélkülözhetetlenek a kicsi fürdőszobákban, ahol minden négyzetcentiméternyi hely számít. Rendezett hatást keltenek, hiszen a tükör elrejt maga mögött mindent. A polcokon elférnek a kozmetikumok, amelyeknek ráadásul jót is tesz, ha sötét helyen tárolod őket.

2. Zuhanyfüggöny zsebekkel

Ezekbe a zsebekbe sok olyan holmi belefér, amit egyébként polcon tárolnál.

3. Szemetes

A fürdőben nagyon praktikus egy kis szemetes, sokan mégsem gondolnak erre. Tedd egy kevésbé észrevehető helyre, és meglátod, milyen jól jön, mikor a fültisztító pálcikát, a vattakorongot vagy a kiürült flakonokat egyetlen mozdulattal kidobhatod.

4. Tálca

Stílusos és praktikus tároló a fürdőszobában egy kis tálca, amin a hajgumikat, csatokat, kozmetikumokat tarthatod. Válassz a fürdőszobádhoz stílusban illő tálcát, és tedd egy könnyen elérhető helyre.

5. Arctörlő kesztyű

Ha a szappanból már csak egy kevés van, de nem szeretnéd kidobni, tedd a maradékot egy arctörlő kesztyűbe, amit aztán felakasztva is tárolhatsz. A szappant ki sem kell szedned belőle, elég, ha a kesztyűt megnedvesíted és azzal mosakszol meg.

6. Tartó takarítóeszközöknek

Ezt az egészen apró kis kelléket a falra, de akár a szekrény oldalára is lehet rögzíteni. Tarthatod benne a partvist és a felmosót, hogy többé ne legyen a sarokba támasztva.

7. Kosarak

Különböző méretben és különböző anyagokból választhatsz magadnak tárolókosarakat a fürdőszobába. Olyat keress, ami természetes, jól szellőző anyagból van, így akár törölközőket is tarthatsz benne.

8. Szirom formájú szappantartó

Ezeknek a szappantartóknak az alja vákuumos módon rögzíthető, így nem tudnak elmozdulni. Mivel lejtős a kialakításuk, a víz nem gyűlik össze bennük, hanem kifolyik egyenesen a mosdóba. Így a szappan sem marad nedves és ragacsos. Akár a konyhában is használhatod a mosogatószivacs tárolásához.

9. WC-ülőke-fogantyú

A WC-ülőke alsó felére rögzíthető, apró fogantyú lehetővé teszi, hogy úgy hajtsd fel és le az ülőkét, hogy közben hozzá se kelljen érned. Apró mérete miatt szinte észrevehetetlen, és nem okoz kényelmetlenséget akkor sem, mikor a WC-n ülsz.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét