A nők 55%-a tapasztal drasztikusabb hajhullást legalább egyszer életében. Ha te is átélted már ezt, tudd, hogy nem vagy egyedül. Ez több okból is bekövetkezhet: nem megfelelő étrend, stressz és szülés utáni változások miatt. Ráadásul az önbecsülést is tönkreteheti. Bár hozzászoktunk, hogy a celebeket mindig a legragyogóbb formájukban látjuk, közülük sok szintén átélte a hajhullás gyötrelmeit. Tapasztalataikat pedig azért osztják meg a nyilvánossággal, hogy minden érintett tudja, mennyire gyakori ez a probléma a nők körében.
Erős és magabiztos sztárok következnek, akiknek szembe kellett nézniük hajuk elvesztésével.

1. Jada Pinkett Smith

Először 2018-ban beszélt arról, mennyire kikészíti a hajhullása: “Mikor először elkezdődött, az nagyon ijesztő volt. Zuhanyoztam, és egyszer csak egy maroknyi haj maradt a kezemben. Az egyik olyan időszaka volt ez az életemnek, mikor szó szerint remegtem a félelemtől” – mesélte.

A színésznő végül úgy döntött, leborotválja a haját.

2. Viola Davis

A díjnyertes színésznő 28 évesen szenvedett extrém hajhullásban. “Egyik nap felébredtem, és láttam, hogy egy nagy kopasz folt van a fejem tetején” – mondta.

Ezután szinte mindenhova parókában ment. “Még a jacuzziban is parókát viselek. Van olyan parókám, amit otthon hordok, és van edzéshez is. Sosem mutatkozom a természetes hajammal.” 2012-ben mégis úgy döntött, megmutatja a természetes haját az Oscar-díj-átadón. Lenyűgöző volt!

3. Ricki Lake

Instagramon írt nyíltan a hajhullásáról:

“Csendben szenvedtem közel 30 éven át. A felnőtt korom nagy részében sújtott a hajhullás. Nagyon fárasztó, fájdalmas, ijesztő, kellemetlen, elkeserítő és magányos érzés. De nem vagyok ezzel egyedül, éppen ezért a célom, hogy segítsek másoknak, akik ugyanilyen helyzetben vannak, és hogy magamat is kiszabadítsam ebből a csendes pokolból, amiben élek.”

4. Tyra Banks

A topmodellnek a stressztől kezdett hullani a haja. Bevallotta, hogy mikor írta a könyvét, az sokkal stresszesebb volt számára, mint ahogyan hitte volna. “Őszintén szólva számomra az evés jelentette a kikapcsolódást. Hogyan írhatnám le ezt könnyek nélkül? Lett egy kis alopéciám a stressztől” – mondta.

5. Keira Knightley

Az Oscar-díjas színésznő hosszú éveken át festette a haját, ahogyan azt a szerepei megkívánták. Ettől viszont hullani kezdett a haja. “Gyakorlatilag a szivárvány összes színére be volt már festve a hajam a különböző szerepek miatt. Ennek az lett a vége, hogy a hajam hullani kezdett. Az elmúlt 5 évben már parókát használtam” – árulta el.

6. Naomi Campbell

Keira Knightley-hoz hasonlóan Naomi Campbell is rengeteget festette a haját, amitől a gyönyörű, természetes tincsei tönkre is mentek. “Most már sokkal többet foglalkozom a hajammal, mivel a hajhosszabbítástól az összes hajam kihullott. Sokkal óvatosabb vagyok és különböző kezelésekkel próbálkozom” – mesélte.

7. Christina Milian

A színésznő bevallotta, hogy a magabiztosságát súlyosan érintette a hajhullás.

“Mindig büszke voltam arra, hogy az én hajszálaimat nem lehet megtalálni a zuhanyzóban. Most már ezt nem mondhatom el magamról. Voltak olyan időszakaim, amikor sírva fakadtam, mert nem voltam benne biztos, hogy valaha kinő-e újra a hajam” – osztotta meg.

8. Rosie O’Donnell

A komikus szerint a haja az öregedés miatt kezdett hullani. Twitteren osztott meg egy szelfit, amihez azt írta: “Férfias típusú hajhullás… Az öregedés jó móka.”

9. Kristin Davis

A színésznő nyíltan beszélt arról, hogy a haja hogyan változott az évek múlásával: “A hajam egyszer csak már nem olyan volt, mint szokott lenni. Nagyon vékony szálú lett, mintha eltűnt volna egy része. Mikor próbáltam vele csinálni valamit vagy menni akartam valahova, azon tűnődtem, hova lett a hajam” – mondta.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét