Azt szokás mondani, hogy az embernek a 20-as évei a legszebbek. De szerencsére ez nem egészen igaz. A 40-es éveink is versenyben vannak, hogy életünk legszebbjei legyenek, hiszen a tudomány szerint ebben az életkorban boldogabbak és gazdagabbak is lehetünk. Több időt találunk a hobbinkra és más olyan dologra, amit szeretünk, közben pedig kevesebbet stresszelünk a munka miatt.
Ha elolvasod a következőket, sokkal optimistább leszel a 40-es éveiddel kapcsolatban.

1. Jobban állsz anyagilag.

A pénz rengeteg stressz és probléma forrása tud lenni, de szerencsére 40 éves kor után kevésbé kell aggódni emiatt. Egy amerikai felmérés szerint a 45-54 éves korú felnőttek átlagos nettó vagyona 130.000 dollár (37 millió forint), és ez az összeg folyamatosan növekszik. Szintén érdekes, hogy egy másik felmérés szerint a nők 44, a férfiak 55 évesen érik el azt a kort, amikor a legtöbbet kezdik keresni.

2. Kevesebb időt töltesz a közösségi oldalakon, jobban használod fel az idődet.

Mindenki tudja, mekkora időpazarlás a közösségi oldalak nézegetése, és milyen könnyen elröppenhetnek közben az órák úgy, hogy észre sem vesszük. A 40-es éveikben járók azonban jobban osztják be és okosabban is használják fel az idejüket. Statisztikák szerint jóval kevesebbet használják a közösségi oldalakat, mint a huszonévesek, 56%-uk pedig azt mondta, egyáltalán nem volt nehéz leszokni erről valami hasznosabb érdekében.

3. Jobban tudsz egyensúlyt tartani a munka és a magánélet között.

Sokan úgy gondolják, ezt az egyensúlyt megteremteni szinte képtelenség. De kiderült, hogy lehetséges és nem is olyan ritka a 34-44 évesek körében. A felmérések eredményei szerint az ebben az életkorban lévő dolgozó emberek 54%-a elégedett a munkája és a magánélete közötti egyensúllyal.

4. Kevesebb alvásra van szükséged.

Egy másik dolog, hogy a szervezetnek kevesebb alvásra van szüksége, mint fiatalabb korodban. Egy tanulmány szerint a 40-55 év közöttiek átlagosan 23 perccel kevesebbet alszanak, mint a 20-as, 30-as éveikben. Ez nem tűnik soknak, de ha szem előtt tartod, hogy az idődet is jobban ki tudod használni, akkor elég lehet akár egy gyors edzésre.

5. A kapcsolatod nagyobb valószínűséggel boldog és egészséges.

A házasság nagy lépés, az pedig természetes, ha félünk attól, vajon milyen lesz a házasélet. A közhiedelemmel ellentétben házasodni sosincs késő. Valójában éppen a későn köttetett házasságok a legsikeresebbek. Egy kutatásban kimutatták, hogy azok, akik a szokottnál később házasodtak, boldogabbak, magasabb az önbecsülésük, illetve a depresszió kevésbé jellemző rájuk összehasonlítva azokkal, akik korán adták házasodásra a fejüket.

6. Magabiztosabb vagy.

Az önbizalom és a magabiztosság olyasvalami, amivel sokan küzdenek. Ez főleg fiatal korban jellemző, mikor túl nagynak érezzük a szépségideálokkal kapcsolatos nyomást. Harvardi kutatók viszont rájöttek, hogy a magabiztosságunk 40 éves korunk után éri el a csúcsát. Ez az egyik legjobb dolog a 40-es években, hiszen végre elégedettek és boldogok lehetünk.

7. Az idősebb korban szülés segíthet, hogy tovább élj.

Egy tanulmányban kimutatták, hogy azok a nők, akik 33 éves koruk után szülték az egyetlen vagy a legutolsó gyermeküket, kétszer akkora eséllyel élnek 90 évig vagy tovább, mint azok, akik 29 éves koruk előtt szültek utoljára.

8. Összeszedettebb vagy és jobban tudsz koncentrálni.

Ez egy másik fontos dolog, ami a 40-es évek előnyei közé tartozik. Kutatások szerint 43 éves kor körül tudunk legtovább koncentrálni. Kevésbé leszünk szétszórtak, képesek leszünk azokra a dolgokra koncentrálni, amelyek valóban fontosak.

9. Fejleszted magad.

Lehet, hogy észre sem vesszük, de önmagunk fejlesztését és a tanulást sosem hagyjuk abba. A statisztikák szerint az idősebb felnőttek többet olvasnak, mint a fiatalok. Az olvasásnak pedig számos előnye van, például közvetlen hatása van az önkifejezésre is. Kutatások szerint a szókincsünk a 40-es éveinkben folyamatosan fejlődik és ekkor van a csúcspont közelében.

BÓNUSZ: Íme a bizonyíték, hogy negyvenesként is lehet fantasztikusan kinézni.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer és a NJD fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here