Nem a legétvágygerjesztőbb, de bizonyos termékeket használhatsz még azután, hogy lejárt a szavatossági idejük. Például bőrápoláshoz vagy akár főzéshez is jól jöhetnek még.
Ezeket az élelmiszereket és egyéb termékeket megmentheted a kidobástól.

1. Avokádó

Ha az avokádó már romlásnak indult, a hajadra még használhatod, hiszen nagyon jó hidratáló. Törd össze és vidd fel a száraz hajra. Legalább 6 órán át hagyd rajta, majd samponnal mosd le.

Először száraznak fogod érezni a hajad, de ha kétszer megmosod, fényes és puha lesz.

2. Fátyolmaszk

Ha már lejárt a felhasználhatóságának az ideje, nem jó ötlet az arcodra tenni. De a száraz, repedezett bőrre a lábadon még használhatod. Teheted a kezeidre is.

3. Hidratáló és tisztító tej

Felhasználhatod pénztárca és táska tisztításához, fényesítéséhez. Tégy belőle egy keveset egy vattakorongra, és törölgesd át vele a felületet.

4. Tej

A kissé savanyú tejet többféleképpen fel lehet használni. Készíthetsz belőle sajtot, süthetsz vele vagy alapanyaga lehet a palacsintának. De arcpakolásnak is jó. Kend be vele az arcod, hagyd fenn kicsit, majd mosd le. A szaga nem lesz kellemes, de a benne lévő tejsav csodákat művel a bőrrel.

5. Borotvahab

Ha már lejárt, használhatod tisztítószerként por és zsír ellen, hiszen szó szerint magához vonzza a szennyeződéseket. A legmeglepőbb, hogy a köröm alatti piszoktól is megszabadulhatsz a segítségével. Vigyél fel egy keveset belőle, és egy fogpiszkáló segítségével kezdd el tisztítani a körmödet.

6. Fogkrém

Mivel a fogkrém tisztító hatású anyagokat tartalmaz, képes eltávolítani a foltokat a kárpitból és a szőnyegből, de akár a zsírkrétával telefirkált falat is megtisztíthatod vele. Kifehérítheted a segítségével a tornacipőt, és makulátlanná teheted vele a telefon kijelzőjét.

7. Görög joghurt

A görög joghurt még akkor is nagyon hasznos, ha lejárt a szavatossági ideje. Hatásos hámlasztó arcpakolás lehet belőle. Keverd össze mézzel, pépesített uborkával, majd kend az arcodra, és hagyd fenn 15 percig. Meleg vízzel mosd le.

8. Szem- és szájceruza

A szemedre vagy a szádra már nem biztonságos használni, de azért ne dobd el, mert jó lesz szövegkiemelőnek. Úgy használhatod mint a színes ceruzát.

9. Mogyoróvaj

Sok időt spórolhatsz, ha kéznél van, mikor nincs borotvahabod. Remek alternatíva, mivel magas az olajtartalma, ami puhává teszi a bőrt.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét