Egy színésznek az a munkája, hogy eljátsszon különböző karaktereket, de előfordul, hogy nagyon is sok közös vonása van az általa megszemélyesített szereplővel. Bizonyos értelemben ezt tökéletes szereposztásnak is nevezhetnénk, mivel minél inkább hasonlít a színész a karakterre, annál hitelesebben tudja eljátszani őt.
Talán meg fogsz lepődni, mikor megtudod, hogy mennyi hasonlóság van a következő színészek és a karaktereik között.

1. Meghan Markle

A való életben imád enni, és ezt hozzá is írták az általa játszott Rachel Zane tulajdonságaihoz a Briliáns elmék című sorozatban.

2. Emma Watson

Saját bevallása szerint abban hasonlít a Harry Potterben játszott Hermionéra, hogy gyerekkorában ő is okostóni volt, pedig ez nagyon nem volt menő. Könyvmoly, akárcsak Hermione.

3. Chelsea Peretti

Benne és Gina Linettiben sok a közös. A Brooklyn 99 című sorozat karaktere és a színésznő is brutálisan őszinték, egy lépést sem tesznek a telefonjuk nélkül, és még a legjobb barátjuk is ugyanaz: Andy Samberg, aki Jake-et játssza a sorozatban.

4. Jenna Fischer

Szintén recepciósként dolgozott, mielőtt színésznő lett. Aztán megkapta Pam szerepét az Office című sorozatban. A színésznő elmesélte, hogy akárcsak karakterének, neki is időbe telt megtanulnia, hogyan álljon ki önmagáért.

5. Amanda Seyfried

A színésznő Sophie szerepét játszotta a Mamma Mia! című filmben. Saját bevallása szerint akárcsak a filmben, a való életben is nagyon impulzív és kelekótya.

6. Lea Michele

Sokban hasonlít a Glee-ben játszott Rachelre: mindketten rendkívül céltudatosak, imádnak edzeni, és ezt a céljaik eléréséhez használják fel.

7. Jake Johnson

Mikor az Új csaj című tévésorozatban játszott, rengeteget improvizált. Így lett az általa megszemélyesített Nick karaktere hasonló a valódi énjéhez. Például egyikük sem feltűnő jelenség, és nem is akarnak a középpontba kerülni. Nick nem fejezi be a jogi egyetemet, pedig csak 3 szemeszter van neki hátra a diplomáig. Johnsonnal szintén hasonló történt, így találta meg azt, ami igazán érdekli, a színjátszást.

8. Kunal Nayyar

Az Agymenőkben a Dr. Rajesh Koothrappalit alakító színész a valóságban nemrégiben doktori címet szerzett. A színész így osztotta meg a hírt Instagramon: “Sosem hittem volna, hogy miután 12 éven át játszottam Dr. Koothrappali szerepét, a való életben is az a megtiszteltetés ér, hogy doktori címmel rendelkezem.”

9. Robert Downey Jr.

A színész és az általa alakított ikonikus szereplő, Tony Stark/Vasember bizonyos szempontból hasonlítanak egymásra. Mindketten intelligensek és nagy rajongói a modern technológiának. Downey arra használja a modern kor vívmányait, hogy megmentse a bolygót, pont úgy, mint a karaktere: keresi a módját annak, hogy robotok végezhessék a bolygó megtisztítását, ami szerinte egy évtizeden belül megvalósulhat.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here