Egy interjúban a Tesla vezére, Elon Musk elmondta, nyitott arra, hogy még több gyermeke legyen. Musk, akinek már van 10 gyermeke – köztük hármasikrek és ikrek –, elmondta, mi az egyetlen ok, ami miatt mégsem növelné tovább gyerekei számát.

A Tesla alapítója 20 év alatt lett 10 gyermek édesapja, akik 3 különböző nőtől születtek.

Első gyermeke 2002-ben jött világra, a legkisebb pedig 2021-ben. Musk első felesége a kanadai szerző, Justine Wilson volt, akitől 6 gyermeke született. 2000-ben házasodtak össze és 2008-ban váltak el. A gyerekek fölött közös felügyeleti jogot gyakorolnak.

A válás után Musk kétszer vette feleségül, majd kétszer vált el Talulah Riley színésznőtől, de közös gyermekük nem született. 2010-2012-ig, majd 2013-2016-ig voltak házasok.

2018-ban az énekes-dalszövegíró Grimes-zal (Claire Boucher) kezdett kapcsolatot, első közös gyermekük 2020-ban született. Bár 2021 szeptemberében szakítottak, rövid időre kibékültek, és 2021 decemberében béranya által megszületett a második gyermekük. Röviddel ezután azonban végleg szétmentek.

2021 novemberében Musknak ikrei születtek Shivon Zilis-től. Az ikrek a texasi Austinban jöttek világra.

Elmondta, nyitott arra, hogy több gyermeket vállaljon.

2023 májusában Musk megosztotta gondolatait gyermekei jövőjével kapcsolatosan egy interjúban. Elmondta, hogy nem áll szándékában a cégeit automatikusan átadni a gyermekeinek, ha nem mutatnak érdeklődést vagy nem képesek irányítani a birodalmát. Úgy véli, ez hiba lenne.

Azt mondta, akkor nem vállalna több gyereket, ha többé már nem tudna jó apa lenni.

Egy interjúban elmesélte, hogy a barátai azzal viccelődtek, hogy legyen 500 gyereke, ezt az ötletet azért kissé furcsának találja. Musk számára a legfontosabb, hogy jó apa legyen, ezért csak addig vállal újabb gyereket, amíg tökéletesen meg tud felelni ennek a szerepnek.

Tisztázta, hogy a közeljövőben nem tervez újabb gyermeket, és cáfolta a pletykákat arról, hogy termékenységi klinikát vásárolt volna a saját népességnövelési ambíciói érdekében.

Elon Musk közismerten odaadó és gondoskodó szülő. Ő is arra törekszik, hogy a legjobbat nyújtsa gyermekeinek, osztozik az apaság örömeiben és felelősségében is. Musk családja iránti elkötelezettsége, valamint az üzleti szférában és a technológia világában elért úttörő eredményei rávilágítanak sokrétű szerepére sikeres újítóként és gondoskodó apaként.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét