Az állatok mindannyiunkat megérintenek. Őszinte csodálattal tudjuk figyelni őket, nincs, aki közömbös tudna maradni irántuk. Azt azonban nehezen tudjuk elképzelni, hogy a legcukibb kinézetű állatok valójában a gyilkosaink is lehetnek.
Most elbűvölő, mégis veszélyes állatokról nézegethetsz fotókat. Hogy megnyugodj, a végén egy ráadást is találsz.

10. Leopárdfóka

Annyira aranyosnak tűnik, hogy az utolsó dolog, amire számítanánk, hogy kárt tesz bennünk. A statisztikák azonban számos olyan esetet ismernek, amikor leopárdfóka támadott emberre, mivel hajlamosak az agresszív viselkedésre. Az egyik kedvenc táplálékuk a pingvin. Ha leopárdfókákkal úszkálsz, légy óvatos!

9. Panda

Mindenki imádja ezeket a cuki állatokat. Annyira ártatlannak és gyámoltalannak tűnnek, hogy a békes és a kedvesség szimbólumává is váltak. Mégis jobban teszed, ha nem húzol ujjat egy pandával! Ha véletlenül a territóriumára tévedsz, vagy veszélyben érzi magát, komoly sérülést képes okozni, benne van a medvék vad természete.

8. Hattyú

A romantikus fantáziaképek főszereplője. Az igaz szerelemmel kapcsoljuk össze, de talán mit sem sejtünk arról, hogy bánthat is minket. Ha fenyegetést érez, a hattyú mindent megtesz, hogy megvédje magát.

7. Hangyász

Ártalmatlannak tűnik, annál is inkább, mivel még fogai sincsenek. Hogyan tudná egy ilyen állat bántani az embert? Nézd meg jobban a mancsait! Többnyire arra használja, hogy kiássa a táplálékot, de nem habozik bevetni őket akkor sem, ha meg kell védenie magát. Hihetetlen sérüléseket tud okozni egyetlen csapással.

6. Tasmán ördög

Ezt az apró kis teremtményt a rajzfilm tette híressé. Neve nagyon találó, pedig ránézésre semmi rosszat nem gondolnánk róla. Egészen addig, míg meg nem villantja a fogait. Nem viccel, a tasmán ördög képes megölni!

5. Elefánt

Annak ellenére, hogy az egyik legnagyobb és legerősebb állat, az elefántot többnyire kedvesnek és naivnak gondoljuk. Az elmúlt években azonban egyre több haláleset hozható összefüggésbe velük. Mintha megtervezett bosszú lenne ez az elefántok részéről az ember viselkedése miatt. Nem szabad megfeledkezni arról, hogy ezek az állatok nagyon intelligensek!

4. Gömbhal

Az egyik leghalálosabb halfajta – még a saját halála után is. Mindannyian hallottunk már a híres japán ételről, a fuguról. Ha a halat nem jól készítik el, az étel halált okoz az állatban lévő méreganyagok miatt, melyeket védekezés céljára használ, míg életben van. Nem ez a legvonzóbb fogás, igaz?

3. Nyílméregbéka

A békákhoz képest meglepően szép, de ebben az esetben a külső nagyon megtévesztő. Több fajtája is van a nyílméregbékának, és mindegyikük eltérő mértékben mérgező. A legveszélyesebb az arany színű. Ha megérintik, akár 10 felnőttet is képes megölni.

2. Delfin

Ez az információ sokkoló lehet, de muszáj szembenézned az igazsággal! Az emberen kívül a palackorrú delfin az egyetlen élőlény, ami természetes ok nélkül is gyilkol. Magas intelligenciával rendelkezik, ami sokszor sajnos nem előnyös. Akárcsak az embernél…

1. Lajhármaki

Nézd ezeket a szemeket! El tudsz képzelni cukibbat? Talán jó lenne, hiszen a lajhármaki a legmérgezőbb emlős a Földön. Ha megharap, anafilaxiás sokk és más halálos tünetek lépnek fel. A tudósok rájöttek, hogy a lajhármaki a kobrát utánozza. Ez igazán ijesztően hangzik, te kis szörnyeteg!

És a megnyugtató ráadás:

Ha imádod a cuki kinézetű állatokat, de kiderült, hogy veszélyesek, szerezd be a játék verziójukat. Ettől még a napod is jobb lesz!

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét