Azt, hogy mi a drága, mindenki másként értelmezi. De vannak olyan dolgok, köztük folyadékok a világon, amik jóval többe kerülnek, mint azt képzeljük. Nem aranyról vagy gyémántról van szó! Megmutatjuk neked a világ legdrágább folyadékait, tátva fog maradni a szád!

15. Folyékony papír – 1 gallon 150 dollár

A Folyékony Papír tulajdonképpen egy hibajavító toll, amivel az írás során ejtett hibákat tüntetheted el. Ma már több mindenre is használják, különleges textúrák kialakításához, tárgyak készítéséhez, de csillámokat is lehet beleszórni.
Összetevői (kőolaj, ásványi oldószerek, diszpergálószerek, illatanyagok) teszik ennyire drágává.

14. Penicillin – 1 gallon 226 dollár

A penicillin antibiotikumok széles csoportja, amibe beletartozik a V-penicillin, a G-penicillin, a benzatin-benzilpenicillin, benzilpenicillin. Többnyire fertőzések kezelésére használják.

13. Pacsuli illóolaj – 1 gallon 605 dollár

Ezt a méregdrága illóolajat a büdösmenta friss és szárított leveléből állítják elő. Az olaj fertőtlenítő hatású, segít a lázcsillapításban, a gombás fertőzések kezelésében, de még vesekő esetén is. Aromája megszünteti a testszagot.

12. Emberi vér – 1 gallon 1.330 dollár

Egy felnőtt embernek kb. 4 liter vére van. Szervezetünk a vér nélkül nem életképes. Manapság viszonylag sokan adnak vért, de ezt feldolgozni és tárolni sokba kerül. Ez a magyarázat a magas árára.

11. Gamma-hidroxibutirát (GHB) – 1 gallon 2.210 dollár

A GHB-t (a köznyelvben Gina) elsősorban narkolepszia, inszomnia, kataplexia és alkoholizmus kezelésére használják. Megtalálható a borban, a citrusfélékben, marhahúsban. Értékesítése sok országban illegális.

10. Körömlakk – 1 gallon 2.200 dollár

Ez egy minőségi, magas kopásállóságú körömlakk ára. Sok olyan körömlakk márka létezik, amit ennél is drágábban lehet csak megvásárolni.

9. Fekete nyomdafesték – 1 gallon 2.380 dollár

Meg vagy lepődve? Nem csoda! De ez egy magas minőségű és nagynevű márka által előállított tinta ára. A vállalatok rengeteg pénzt költenek a legjobb minőségű tinta kikísérletezésére és fejlesztésére.

8. Higany – 1 gallon 2.966 dollár

A higany az egyetlen fém ami szobahőmérsékleten is folyékony marad. Főként hőmérők készítéséhez használják. Azonban a vegyipar, a fémipar és a mezőgazdaság számára is igen hasznos.

7. Inzulin – 1 gallon 13.100 dollár

Az inzulint szervezetünkben a hasnyálmirigy állítja elő. Megemeli a glükózszintet a vérben és javítja az anyagcsere folyamatokat. Alapvető gyógyszer a cukorbetegség kezeléséhez.

6. Chanel No.5 – 1 gallon 23.300 dollár

Nincs, aki ne ismerné a legendás parfümöt. Először 1922-ben kezdték árusítani és azóta is piacvezető. Ritka virágok szirmaiból és egy ritka gyökér olajából készítik, ezért kerül ennyibe.

5. Tőrfarkú rák vére – 1 gallon 53.250 dollár

Ennek a ráknak a vére nem tartalmaz hemoglobint, helyette hemocianin van benne, ami kék színét adja. Amikor patogének vagy baktériumok jutnak bele, a vér nagyon gyorsan megalvad. Ez a tulajdonsága pedig rendkívül értékes a gyógyszeripar számára az endotoxinok kimutatásában. Miután lecsapolták a vérüket, a tőrfarkú rákokat szabadon engedik. A ma alkalmazott gyógyszerek többségét a tőrfarkú rákok vérével tesztelik.

4. LSD – 1 gallon 109.200 dollár

A veszélyes, félszintetikus, pszichoaktív anyag nagyon népszerű kábítószer volt a hippi korszakban. Ma az LSD szinte valamennyi országban illegális.

3. Királykobra mérge – 1 gallon 135.700 dollár

A királykobra a világ egyik legveszélyesebb kígyója. Egyetlen harapással képes elpusztítani egy hatalmas elefántot. Azok az emberek, akik a mérgét gyűjtik össze, az életüket teszik kockára. Ugyanakkor olyan értékes gyógyszereket állítanak elő belőle, melyek segíthetnek az Alzheimer-kór, a Parkinson-kór, a skizofrénia és a depresszió kezelésében is.

2. Skorpió méreg – 1 gallon 34.626.000 dollár

A skorpió mérgében található fehérjét szklerózis multiplex, reumás ízületi gyulladás és gyulladásos bélbetegségek kezelésére használják.

1. A legdrágább alkohol a világon – 1 üveg 35.598.000 dollár

Igen, jól látod! Ez az ára a D’Amalfi Limoncello Supreme egy üvegjének. Az italt az Amalfi lankáin termő citromokból készítik hagyományos olasz recept alapján. De nem ettől ennyire drága. Az üveg nyakát 3 darab 13 karátos gyémánt díszíti. A középen lévő, ritka gyémánt 18,5 karátos. Ebből az italból mindössze 2 üveggel készítettek. Fizetnél érte ennyit, hogy megkóstolhasd?

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét