Megvannak az előnyei annak, ha valaki reflektorfényben éli az életét, de hátránya is akad bőven, főleg, ha a magánéletről, házasságról van szó. A privát szféra hiánya és az állandó figyelem bármelyik kapcsolatra óriási nyomást tud helyezni. Azonban vannak olyan szerencsés párok, akiknek sikerült ezen túllendülniük és tartóssá tenni a házasságukat. Nemcsak tartóssá, de boldoggá is, éppen ezért a nyilvánosság ég a vágytól, hogy megismerje a titkukat.
Ilyen sikeres sztárházasságokat mutatunk.

1. Portia de Rossi és Ellen Degeneres

A köztük lévő 15 évnyi korkülönbség és a nyilvánosság állandó figyelme ellenére ez a pár már 2004 óta kiállja az idők próbáját. 13 éve házasok, és még mindig rajonganak egymásért: “Számunkra a másik a legfontosabb. Ha lennének gyerekeink, biztosan ők lennének azok, de nincsenek” – mondta egyszer Ellen.

Bizonyos szabályokat betartanak, hogy a kapcsolatuk működőképességét fenntartsák. Például szigorúan ügyelnek arra, hogy soha ne hazudjanak egymásnak, és ez vonatkozik a legapróbb füllentésre is. A pár számára a humor is fontos a kapcsolatukban, gyakran megviccelik egymást. “Mindig meglátja a mókát azokban a dolgokban, amiket a legtöbben általában komolyan vesznek. Mindig megnevettet” – írta de Rossi Instagramon.

2. Matt Damon és Luciana Barroso

17 éve házasok, és az egyik legfontosabb szabály náluk, hogy mindig a család az első. Mivel nem egy másik sztárt vagy színésznőt vett feleségül, Matt csendes, visszafogott életet él, amiből igyekszik kizárni a médiát. Feleségével ugyan ritkán tudnak randevúzni, de mindig igyekeznek együtt tölteni az estét, miután a lányokat felvették az iskolából.

“Van a 2 hetes szabályunk. Nem megyek el itthonról 2 hétnél többre. Szerintem a lehető legtöbb időt kell azzal töltened, akit szeretsz. A feleségem a lelki társam. Nem szeretek külön lenni tőle” – mondta Damon.

Mikor a jó házasság titkáról kérdezték, Barroso azt mondta, fogalma sincs, mi lehet az. De mindketten nagyon hálásak ezért a hosszú kapcsolatért. “Csak azt tudom, hogy mindketten nagyon szerencsésnek érezzük magunkat, hogy találkoztunk, ezért a kapcsolatunkat sem vesszük magától értetődőnek. Az életünkben, a házasságunkban vannak hullámvölgyek, de összességében egyszerű és jó.”

3. Rita Wilson és Tom Hanks

1988-ban házasodtak össze, ma pedig pont annyira szerelmesek, mint voltak 34 évvel ezelőtt. “A mi kapcsolatunk sikeressége az időzítésben, az érettségben és abban rejlik, hogy akarjuk, hogy fennmaradjon köztünk az intimitás” – magyarázta Hanks.

“A kapcsolatunk nem varázslatos, ahogyan azt a filmekben lehet látni. Ez a valóság, és az mindig konkrétabb.” Az élet kihívásaitól függetlenül Hanks hisz abban, hogy a házasságuk mindent túl tud élni. “Mindketten tudjuk, hogy bármi történjen is, együtt leszünk túl rajta, és túl leszünk rajta” – tette hozzá.

4. Harrison Ford és Calista Flockhart

12. házassági évfordulójukat ünneplik, de közel 20 éve alkotnak egy párt. Ilyet pedig ritkán látni Hollywoodban. Sokan aggódtak a köztük lévő 22 év korkülönbség miatt, de Flockhart megnyugtatott mindenkit, hogy náluk ez sosem volt téma. “Igazából sokszor jóval öregebbnek érzem magam nála” – mondta egyszer a színésznő.

Ford időközben megtanult néhány aranyszabályt, ami a sikeres házassághoz szükségeltetik. Mikor arról kérdezték, hogyan lehet fenntartani egy boldog házasságot, viccesen azt mondta: “Ne beszélj. Csak bólints.” Kapcsolatuk még ennyi év után is frissnek és játékosnak tűnik. “Harrison és én sokat nevetünk, a humor pedig számomra a legfontosabb” – mondta Calista.

5. Jamie Lee Curtis és Christopher Guest

Mivel 37 éve házasok, tisztában vannak vele, hogy a valóságban milyen egy házasság. “Chrisszel az életünk csodálatos, bonyolult és tökéletlen. Ez egy nagyon valódi házasság” – mondta egyszer a színésznő.

Mikor arról kérdezték, hogy mi kell ahhoz, hogy egy házasság működjön, Curtis így felelt: “Ne lépj ki belőle. Ennyi a lényeg. Mert lesz olyan, hogy el akarsz menni. Nekem ne mondja senki, aki régóta házas, hogy sosem gondolta azt, hogy gyűlöli a másikat és ott akarja hagyni, mert nem hiszem el! De tudod, ha elég sokáig ülsz a buszon, változni fog a látkép.”

6. Sarah Michelle Gellar és Freddie Prinze Jr.

1997-ben barátságnak indult a kapcsolatuk. Most, 25 évvel később boldog házasok, és van két gyermekük. Sarah Michelle megosztotta, hogy mit gondol a sikeres kapcsolatok titkáról: “Erőfeszítésbe telik a jó barátságot fenntartani. A legtöbb ember viszont nem akar ennyit tenni érte.”

“Olyan társadalomban élünk, ahol minden eldobható és lecserélhető, az emberek pedig nem akarnak energiát fektetni semmibe. Azonnali reakciókat és azonnali válaszokat akarnak.” De Sarah hisz abban, hogy mindenféle kapcsolat – legyen az barátság, üzleti kapcsolat vagy házasság – erőfeszítést és munkát igényel. “Rá kell szánnod az idődet, ha látni akarod az eredményt” – mondta a színésznő.

7. Denzel és Pauletta Washington

Közel 40 éve házasok, ez igazán különlegessé teszi őket Hollywood sztárpárjai között. 4 gyermekük van, együtt megéltek már sok jót és sok rosszat is.

Mikor arról kérdezték, mi a jó házasságának titka, Denzel Washington így felelt: “Dolgozni kell rajta. Nem szabad lemondani egymásról. Ez egy elköteleződés. Nem csak a nászútból áll, az nem tart örökké, tehát dolgozni kell rajta. Az sokat segít, ha jó barátok voltatok az elején.”

Azt is hozzátette, hogy ők is átmentek hullámvölgyeken, mint bármelyik másik pár. “Olyan korban élünk – és nem akarok ítélkezni senki fölött –, mikor az emberek túl könnyen feladják” – mondta.

8. Elton John és David Furnish

25 éve tartó kapcsolatukkal igazi példaképek lettek az azonos neműek tartós és sikeres párkapcsolatának tekintetében. Kiállták az idő próbáját, ebben pedig az segített nekik sokat, hogy szabadon kifejezhették magukat és hatékony kommunikációt folytattak: “Minden szombaton adunk egymásnak egy évfordulós üdvözlőkártyát, mert szombaton találkoztunk” – mondta Furnish.

“Ráírjuk, hogy ‘Boldog évfordulót!’, és az ágy mellé tesszük. Írunk az elmúlt hétről, és arról, ami előttünk áll, de a lényege, hogy kifejezzük az egymás iránti szeretetünket” – mondta. “Mi is átmentünk nehézségeken, mint minden más pár, de mi elsősorban a kommunikáció segítségével vészeltük át ezeket. A kommunikáció egyik módja pedig az, hogy leírod egy darab papírra vagy egy üdvözlőlapra az érzéseidet.”

8. Matthew McConaughey és Camila Alves

Ennek a párnak kevésbé hagyományos a házassághoz való hozzáállása. Mielőtt 2012-ben összeházasodtak, már volt két gyermekük. Egyikük sem ragaszkodott a házassághoz, de végül mégis mellette döntöttek. “Úgy gondoltuk, lehetőségként fogjuk fel és belevágunk ebbe a kalandba” – mondta McConaughey.

Egy interjúban a színész beszélt a boldog házasságról is: “Ne bonyolítsd az egyszerű dolgokat. Ha a dolgok jól mennek, akkor csak így tovább. Ha nem, akkor pedig mielőbb foglalkozz velük, hogy később ne robbanjanak.”

9. Warren Beatty és Annette Bening

Mielőtt 1992-ben feleségül vette Annette Beninget, Warren Beatty az egyik legnagyobb csajozó volt Hollywoodban. De mikor megismerkedtek, minden megváltozott. 4 gyermekük van, 2 fiú és 2 lány. “Minden egyes nap képes meglepni” – mondta egyszer Beatty a feleségéről.

Úgy tűnik, Beatty sosem bánta meg, hogy búcsút intett az agglegényéletnek. “25 évvel ezelőtt elkötelezett férj és családapa lettem, és azt kell hogy mondjam, ezek lettek életem legfantasztikusabb évei a négy csodás gyerekünkkel” – mondta 2016-ban.

Gyakran kérdezik őket a hosszú házasság titkáról, a színésznő pedig ezt felelte: “Nincs olyan titok, amit bárki, aki házas, tudna. Csodálatos családunk van, gyönyörű gyerekeink vannak. Sok mindenen mentünk át. De erről szól az élet. Ez mindennek a lényege, ez a legfontosabb dolog.”

11. Lisa Kudrow és Michel Stern

Közel 30 éve alkotnak egy párt. 1993-ban kezdtek randizni, 2 évvel később összeházasodtak, 1998-ban pedig megszületett az egyetlen gyermekük. Lisa egyszer elmesélte, hogy mikor eldöntötték, hogy összeházasodnak, nem ígértek örök szerelmet egymásnak: “Ilyet az ember nem ígérhet, de azt megígértük egymásnak, hogy minden felmerülő problémát megpróbálunk megoldani. Elkötelezettek vagyunk azzal kapcsolatban, hogy a házasságunk működjön.”

Lisa arról is beszélt, hogy az ő kapcsolatukban fontos szerepe van a függetlenségnek, annak, hogy tisztelik egymás függetlenségét: “Például én nem szeretek utazni, de ha ő el akar menni valahova, akkor elmegy. Szerintem a gondok akkor kezdődnek, mikor a párok egységként kezdik kezelni magukat, akiknek mindent együtt kell csinálniuk.”

12. Matthew Broderick és Sarah Jessica Parker

Sarah és Matthew házassága az egyik legstabilabb Hollywoodban. Már az első találkozásukkor érezték egymás iránt a kötődést, ebből lett később egy nagyon erős szerelem és barátság. Mikor a hosszú házasságukról kérdezték, Matthew azt felelte, kész őrület, hogy már ilyen régóta házasok, mert nem is tűnik ennyire hosszú időnek.

A jó párkapcsolat titkáról azt mondta, amennyire ő tudja, ilyen nincs, de azt hozzátette, hogy a felesége a legjobb barátja. Parker egyszer azt mondta, neki még mindig nagyon tetszik a férje. Úgy tűnik, ők ennyi idő után is igazán élvezik egymás társaságát.

13. Christian Bale és Sibi Blazic

A kölcsönös tisztelet és csodálat a boldog együttélésük titka. Bale és Blazic házassága az egyik legrégebb óta tartó egész Hollywoodban. A magánéletükről egyébként nem sokat lehet tudni. 2000-ban házasodtak össze, és két gyermekük van.

Lehet, hogy Bale igyekszik titokban tartani a magánéletét, de ez nem gátolja abba, hogy dicsérje a feleségét. Úgy tűnik, a kölcsönös megértés és támogatás az ő titkuk. Bale tisztában van azzal is, hogy a felesége a nehéz időkben is ott állt mellette.

“A feleségem nagyon ragaszkodik a magánélethez. Természetesen én is ezt szeretném fenntartani. Nagyszerű magánéletünk van” – mondta. “Ő a legerősebb nő, akivel valaha találkoztam.” A színész bevallotta, hogy a feleségétől kapott támogatás adja számára a legnagyobb erőt: “A házasságunk alatt annyi különböző karakter volt már a férje. Tudom, hogy nélküle ez az egész lehetetlen lenne. Mindent neki köszönhetek.”

14. Catherine Zeta-Jones és Michael Douglas

Idén ünneplik 22. házassági évfordulójukat. A színésznő szerint a szeretet és a tisztelet az, ami összetartja az ő házasságukat.

Kapcsolatuk szilárd alapokon nyugszik, és sok benne a humor is, ami az egészet megfűszerezi: “Soha, de soha nem vesztettük el a humorérzékünket, és élvezzük egymás társaságát” – mondta egyszer a színésznő. A kapcsolatukban az is nagyon fontos, hogy sok minőségi időt tudnak együtt tölteni.

“A férjemmel sokat vagyunk együtt, mert nem 9-től 5-ig dolgozunk, mint a párok többsége. Ezért sok idő jut egymásra, amit csakis kettesben töltünk el. Már 12 éve a Bermuda-szigetek egyikén élünk, itt neveljük a gyerekeinket. Tiszteljük egymás személyes terét, és a humorból sosem fogyunk ki” – mondta Zeta-Jones.

15. Samuel L. Jackson és LaTanya Richardson

A legendás színész és felesége valószínűleg annak köszönheti a boldog és hosszú házasságot, hogy nagyon bölcsen közelítik meg a dolgot. A főiskolán ismerték meg egymást, azóta elválaszthatatlanok. Több mint 40 éve tartó házasságuk titkát nagyon egyszerűen fogalmazták meg: már nagyon régen eldöntötték, hogy örökre együtt maradnak. “Együtt fogunk maradni, bármi is történjék. Mindent meg fogunk oldani.”

Jackson hozzátette: “Ez két olyan ember kapcsolata, akik tisztelik, szeretik egymást és törődnek egymással.” A színész azzal dicsérte feleségét, hogy elmondta, neki köszönheti, hogy olyan emberré válhatott, amilyenné szeretett volna. Az egymás iránti kölcsönös tiszteletükön és szeretetükön nem fog az idő, ezért képesek fenntartani boldog házasságukat. “Tőle megkaptam a lehetőséget, hogy azzá válhassak, akivé akartam” – mondta Jackson.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here